Jaguar Land Rover isi doreste o alianta cu un alt producator

In contextul in care trece printr-o perioada extrem de proasta din punct de vedere financiar, Jaguar Land Rover anunta prin vocea sefilor sai ca isi doreste aliante cu alti producatori auto.

Jaguar Land Rover isi doreste o alianta cu un alt producator

Britanicii de la Jaguar Land Rover nu traverseaza deloc o perioada foarte buna, pierderile financiare inregistrate in ultima perioada dandu-le activitatea peste cap mai mult sau mai putin.

Mai exact, producatorul britanic a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an pierderi in valoare de aproape 500 de milioane de dolari. Practic, pierderile au fost de aproape doua ori mai mari in comparatie cu rezultatul avut in aceeasi perioada a anului precedent.

Mai mult decat atat, strategie de redresare a companiei gandita de cei de la conducere pare sa nu dea rezultate pana la ora actuala, drept pentru care cei din board-ul constructorului britanic incep sa se gandeasca la alte idei!

Jaguar Land Rover vor sa revitalizeze compania 

Astfel, indienii de la Tata Motors, cei care detin la aceasta ora producatorul britanic Jaguar Land Rover, au anuntat recent ca sunt in cautarea unor parteneri cu care sa revitalizeze compania. Totusi, chiar daca au anuntat ca isi doresc un astfel de parteneriat, cei de la Tata Motors precizeaza ca nu vor sa renunte la JGR, drept pentru care compania nu este de vanzare!

Citeste si: Imbunatatiri pentru noul Jaguar F-Type Facelift

In completarea celor de la Tata Motors, CEO-ul Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a transmis oficial ca isi doreste parteneri de alianta cu compania pe care o reprezinta. Totodata, Speth mentioneaza ca Jaguar simte la aceasta ora “presiunea cheltuielilor cu reducerea emisiilor si dezvoltarea masinilor electrice”.

Totusi, si Ralf Speth tine sa mentioneze ca nu isi doreste o fuziune, fiind de parere ca Jaguar Land Rover poate sa supravietuiasca si pe cont propriu. Britanicii isi propun sa lanseze nu mai putin de cinci modele noi in urmatorii doi ani, printre care noul Defender si o noua generatie Range Rover.

Conform informatiilor care au aparut pana la aceasta ora pe piata, cei de la Tata Motors ar fi facut deja primii pasi in aceasta directie, propunandu-le unor companii precum BMW sau Geely sa vina sa investeasca la Jaguar Land Rover in vederea dezvoltarii de masini electrice.

Pana la aceasta ora, se pare ca cei de la Geely au refuzat orice discutii pe aceasta tema, transmitand ca nu sunt deloc interesati de o asemenea colaborare. In plus, germanii de la BMW s-au dovedit a fi ceva mai rezervati in declaratii, refuzand sa comenteze o asemenea posibilitate.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter