Intre doua batai cu politistii, turcii cumpara masini

Tofas, o asociere intre Fiat si un partener turc, si-a extins asteptarile de crestere pe piata, atat pentru autoturisme, cat si pentru utilitare. Asta din cauza carburantilor ieftini. Vanzarile din Turcia vor ajunge in acest an, cel mai probabil, la 600.000 de masini si 210.000 de dube, a declarat Okas Bas, directorul de afaceri al companiei.

Anul trecut, vanzarile au fost de 778.000 de unitati, 556.000 de autoturisme si 222.000 de utilitare. Inainte, Tofas, care este detinuta in parte si de Koc Holding, se astepta la o scadere la 750.000 de unitati, dar piata pentru autoturisme a crescut in Turcia cu 14% in primele cinci luni ale anului, in ciuda protestelor violente din ultima vreme, sustine asociatia producatorilor auto.

Reprezentantul Tofas sustine ca efectul manifestatiilor nu s-a resimtit in vanzarile din primele doua saptamani ale lunii iunie, dar a mai spus ca este, totusi, prea devreme pentru a trage o concluzie.

Banca Centrala a Turciei a redus in luna mai dobanda de referinta la 4,5%, cea mai mica din istoria tarii. Renault, Toyota, Honda si Hyundai sunt printre producatorii care vand in Turcia atat autoturisme, dube, camioane si autocare importate, cat si marci locale.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter