Noul instrumentar digital de pe BMW X7 M60i sugereaza un SUV echipat cu motor V12?

Noul instrumentar digital de pe BMW X7 M60i sugereaza un SUV echipat cu motor V12?

V12 pentru noul BMW X7 M60i! Avem primele dovezi...

Mai avem de asteptat pana la prezentarea oficiala a primul model SUV BMW X7, dar toata lumea vorbeste deja despre posibila echipare a masinii si cu un propulsor V12, deloc asemanator situatiei de pe sedanul din Seria 7.

Nu ca X7 ar fi, in versiunea standard, o masina lenta. Nu uitati ca, in varianta xDrive50i, motorul bi-turbo V8 de 4,4 litri ajunge la 445 de cai, suficient pentru ca gigantul german sa accelereze pana la 100 de km/h in doar 5,2 secunde.

Daca vi se pare prea putin, versiunea M50i impinge calitatile motorului V8 chiar mai departe, la 523 de cai, asa ca atinge 100 de km/h in… 4,1 secunde. In cazul in care nu e de ajuns, atunci e foarte posibil ca un X7 cu motorizare V12 sa fie „in carti”.

Ei bine, un fan mai bine informat si proprietar de X7 a reusit sa afle mai multe despre ceea ce se intampla in computerul masinii si a gasit un logo X7 M60i pe care apare si un vitezometru digital. Avand in vedere ca omul conduce un X7 40i, trebuie sa recunoastem ca o astfel de informatie nu poate fi gasita doar cautand lejer prin sistemele masinii.

Asta se intampla si pentru ca pe cel mai important forum al iubitorilor de BMW putem gasi si diverse incercari de scripturi de decodare, gandite pentru a modifica sistemele unui X7. Pentru a fi sinceri pana la capat, acest logo M60i este blurat in discutia despre care vorbim, dar a reusit sa ne atraga atentia.

Pana la urma, BMW nu a recunoscut oficial ca exista sau va exista un asemenea model. E clar, insa, ca versiunea exista in mintea cuiva din Munchen, iar faptul ca o intalnim si in software sugereaza ca aparitia unui M60i este iminenta.

Cat despre un raspuns la intrebarea daca va fi sau nu echipat cu un motor V12, stim ca M760i beneficiaza de un astfel de propulsor pentru Seria 7, ar fi oarecum simetric si normal sa ne intalnim cu un motor de 6,6 litri si pe X7 M60i xDrive. Nu uitati ca, in aceasta configuratie, propulsorul produce 601 de cai si ajuta masina sa accelereze pana la 100 de km/h in doar 3,9 secunde.

E pentru prima data cand ne intalnim cu aceasta situatie: informatii despre un potential model nou in pachetul de software al producatorului. Ceea ce speram este ca, luand in calcul cresterea complexitatii acestor sisteme, sa nu fie ultima data cand se intampla.

VIDEOCLIPUL ZILEI