Inmatricularile de masini noi in Romania au crescut cu 19% in ianuarie

Inmatricularile de masini noi in Romania au crescut cu 19% in ianuarie

Anul 2019 a inceput cum nu se putea mai bine pentru piata auto din tara noastra, statisticile inregistrate in luna ianuarie stand dovada in acest sens. Conform datelor furnizate de cei de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, romanii au inmatriculat nu mai putin de 14.000 de masini noi in luna ianuarie.

Asa cum era de asteptat, Dacia este cea mai preferata marca auto in tara noastra atunci cand vine vorba despre masini noi. Vorbim in randurile urmatoare despre toate datele pe care cei de la DRPCIV le-au furnizat la inceputul acestei saptamani!

Asa cum va spuneam si mai devreme, romanii au inmatriculat in prima luna a anului un numar de 13.952 de masini noi, ceea ce reprezinta o veste extrem de buna pentru noi toti. Cifra inregistrata acum este cu nu mai putin de 18.8% mai mare decat cifra inregistrata in luna ianuarie a anului trecut.

Dintre toate aceste masini noi inmatriculate, nu mai putin de 5.267 au fost modele Dacia. In aceste conditii, cota de piata a producatorului roman pe piata auto din tara noastra a crescut in luna ianuarie cu aproape 46%, ajungand la o valoare de aproape 38%.

Pe locul secund in acest top ii regasim pe francezii de la Renault, nu mai putin de 1.231 de romani preferand sa cumpere o masina noua franceza. Cresterea inregistrata de cei de la Renault in acest context este si mai mare, ajungand la 70%.

In cele din urma, pe locul al treilea, ii regasim pe cei de la Ford, cu 995 de unitati noi inmatriculate in luna ianuarie a anului curent. Cresterea cotei de piata a celor de la Ford este de 19%. In fine, pe locul al patrulea se situeaza in luna ianuarie Skoda, producatorul ceh avand 936 de masini noi inmatriculate in luna ianuarie in Romania.

Asa cum puteti observa si voi, din acest top lipseste pana la acest moment Volkswagen. Germanii au inmatriculat numai 790 de unitati noi in luna ianuarie in tara noastra, scaderea fata de cifra inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut fiind de 27 de procente.

Daca ne uitam la polul opus al clasamentului, vom observa ca in luna ianuarie au fost inmatriculate si un model Ferrari, un model Maserati si un model DS. De asemenea, Lamborghini se poate lauda cu doi noi proprietari in tara noastra. De asemenea, au mai fost inmatriculate trei unitati Bentley, patru unitati Porsche si sase unitati Alfa Romeo.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter