Inmatricularile Dacia au scazut in Franta cu 4.3% dupa primele 9 luni ale anului

Inmatricularile Dacia au scazut in Franta cu 4.3% dupa primele 9 luni ale anului

Dacia trece printr-o perioada extrem de buna pe plan european, insa nu trebuie sa trecem peste cifrele care ne arata ca inmatricularile de pe piata auto din Franta din primele noua luni ale anului au scazut cu aproape 5 procente!

Luna septembrie nu s-a dovedit a fi una prea buna pentru Dacia in Hexagon, producatorul de la Mioveni inregistrand o scadere a inmatricularilor chiar mai mare decat media pietei.

Conform unui raport intocmit de Comitetul Constructorilor Francezi de Autonomobile, cei de la Dacia au inmatriculat in luna septembrie un numar de 9.134 de masini, in scadere cu 2.3% fata de aceeasi luna a anului precedent. In schimb, piata auto franceza a inregistrat o crestere semnificativa, de nu mai putin de 16.6 procente.

In aceste conditii, la nivelul primelor noua luni ale anului, Dacia a inmatriculat un numar de 103,561 de unitati, in scadere cu 4.3 procente fata de acelasi interval al anului precedent. Scaderea este peste media care a fost inregistrata la nivelul pietei auto din Hexagon, aceasta fiind de doar 1.3 procente.

Este de notat ca aceste date iau in calcul si luna august, atunci cand inmatricularile Dacia au scazut cu nu mai putin de 29% dupa ce testele WLTP au fost introduse.

Daca vrem sa ne uitam si la partea plina a paharului, ar trebui sa remarcam ca Dacia Sandero a urcat pana pe locul 5 in topul modelelor cu cele mai multe inmatriculari in aceste prime noua luni ale anului.

Mai exact, modelul producatorului de la Mioveni a fost comandat de nu mai putin de 52.934 de clienti de pe piata auto franceza, avand totodata o cota de piata de 3.2%, ceea ce nu este deloc rau avand in vedere ca vorbim despre o piata importanta la nivel european, unde rivalitatea dintre modele este extrem de mare.

Clasamentul pe modele claseaza Peugeot 208 pe prima pozitie, acesta fiind urmat de Renault Clio, Citroen C3 si Peugeot 3008.

Din pacate, Dacia Duster a iesit din Top 10 al primelor noua luni, coborand acum pana pe pozitia a 11-a, cu putin peste 36.000 de unitati comandate de clientii francezi. In aceste conditii, SUV-ul produs la Mioveni isi mai pastreaza o cota de piata de doar 2.2% in Franta.

Rezultatele de acum vin dupa ce luna august a adus cu sine o performanta istorica pentru Dacia, producatorul roman dand cele mai bine inmatriculate modele din segmentul SUV-urilor – Duster, respectiv din segmentul subcompactelor – Sandero.

VIDEOCLIPUL ZILEI