Inmatricularile Dacia au scazut cu peste 31% in luna ianuarie

Inmatricularile Dacia din prima luna a anului au scazut puternic, producatorul auto de la Mioveni raportand in luna ianuarie aproximativ 30.000 de unitati, ceea ce reprezinta un declin cu peste 30 de procente fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Inmatricularile Dacia au scazut cu peste 31% in luna ianuarie

Industria auto inregistreaza un inceput de an destul de nefast pe plan european, cifrele de vanzari ale producatorilor stand drept dovada in acest sens. Datele oficiale raportate de Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) ne arata ca numarul inmatricularilor de pe Batranul Continent au ajuns in luna ianuarie a acestui an la un numar de aproape 957.000 de unitati, in scadere cu 7.4 procente fata de aceeasi prima luna a anului 2019.

Cifrele arata insa mult mai rau atunci cand vine vorba de Dacia, producatorul auto de la Mioveni raportand numai 30.475 de unitati inmatriculate in prima luna a anului. In aceste conditii, vorbim despre o scadere a numarului de masini Dacia inmatriculate cu nu mai putin de 31.4 procente in raport cu aceeasi perioada a anului precedent, o cifra care este mai mult decat ingrijoratoare.

Mai mult decat atat, doar alti trei producatori de pe plan european au inregistrat cifre mai slabe decat Dacia in prima luna a anului: Smart, Alpine si Lada. Insa, in cazul acestora, este de notat ca vorbim despre niste producatori de nisa.

Volkswagen continua sa stea cel mai bine la acest capitol pe plan european, producatorul german inmatriculand in prima luna a anului peste 133.000 de unitati. Totusi, si in cazul lor vorbim despre o scadere de 6.4 procente in raport cu anul precedent.

Peugeot ocupa locul secund in acest top, cu peste 74.000 de unitati inmatriculate, in scadere cu 9.2 procente fata de luna ianuarie a anului 2019. In cele din urma, francezii de la Renault sunt pe locul al treilea, cu peste 67.000 de unitati inmatriculate, de asemenea in scadere fata de aceeasi luna a anului trecut cu 6.7%.

Top 10 este continuat de Toyota, Mercedes, BMW, Ford, Skoda, Audi si Opel. Toyota, BMW si Audi sunt singurii producatori din Top 10 care au raportat cresteri ale inmatricularilor in prima luna a anului.

Conform reprezentantilor ACEA, contextul geopolitic actual din ce in ce mai delicat si iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu fac decat sa inrautateasca lucrurile din industria auto, acest declin al pietei auto inregistrat in prima luna a anului curent fiind cauzat intr-o oarecare masura si de acesti factori externi!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter