Inmatricularile Dacia din luna mai au crescut cu aproape 8% in luna mai

Dacia Sandero

Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a publicat la mijlocul acestei saptamani datele cu privire la inmatricularile de pe piata auto din luna mai, date conform carora cei de la Dacia au inmatriculat peste 58.000 de unitati pe plan european.

Astfel, producatorul auto de la Mioveni continua parcursul bun inregistrat in aceasta prima parte a anului curent, dovedind ca se poate mentine fara probleme la acest nivel. In aceste conditii, oficialii Dacia au anuntat de curand ca la Mioveni, capacitatea de productie va creste la pana peste 400.000 de unitati pe an incepand cu toamna anului urmator.

Conform datelor publicate de cei de la ACEA, Dacia a inmatriculat in luna mai nu mai putin de 58.205 unitati, in crestere cu 7.8 procente in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent. In aceste conditii, cota de piata pe plan european a celor de la Dacia a crescut de la 3.7% la 4%, ceea ce nu este deloc rau.

Cifrele obtinute de cei de la Dacia sunt cu atat mai importante cu cat piata europeana de automobile aproape ca a stagnat in luna mai, obtinand o crestere a inmatricularilor cu doar 0.04 procente. Mai exact, in cursul lunii mai, pe plan european au fost inmatriculate un numar de 1.443.708 de unitati.

Daca vrem sa vorbim la nivelul primelor cinci luni ale acestui an, trebuie sa spunem ca cei de la Dacia au ajuns la o cifra totala de 256.806 unitati inmatriculate. Astfel, in comparatie cu acelasi interval al anului trecut, vorbim despre o crestere importanta de nu mai putin de 11.7 procente, ceea ce nu este deloc rau. De asemenea, cifra este cu atat mai importanta cu cat piata auto europeana a inregistrat un declin in acest interval de 2%, ajungand in primele cinci luni din acest an la o cifra de 6.935.028 unitati inmatriculate.

Referindu-ne in continuare la primele cinci luni ale acestui an, mai trebuie sa spunem ca cei de la Dacia ocupa locul 13 in clasamentul producatorilor auto la nivel european. Bineinteles, pe prima pozitie ramane in continuare Volkswagen, producatorul german inregistrand totusi o scadere de 4.6 procente. Podiumul este completat de francezii de la Renault, respectiv Peugeot.

In continuarea clasamentului regasim producatori precum Ford, Opel, Mercedes, BMW, Audi, Skoda si Toyota. Interesant de mentionat este ca din acest Top 10, numai cei de la BMW si de la Skoda au obtinut cifre in crestere fata de anul trecut.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter