Inmatricularile Dacia au crescut cu peste 7% in luna iulie in Germania

Dacia continua trendul ascendent din acest an si in luna iulie, rezultatele inregistrate pe piata auto germana in cea de-a saptea luna a anului curent dovedindu-ne acest lucru.

2019 Dacia Duster

Producatorul auto de la Mioveni a raportat un numar de peste 8.000 de unitati inmatriculate in Germania pe parcursul lunii iulie, o cifra care nu este deloc de neglijat. De asemenea, in urma cu numai cateva zile am putut vedea si rezultatele inregistrate pe piata auto franceza, si in Hexagon fiind raportata o crestere a numarului de masini noi inmatriculate.

Astfel, putem vorbi acum despre o noua luna de succes pentru cei de la Dacia, constructorul roman inregistrand cifre in crestere pe doua dintre cele mai importante piete auto de pe Batranul Continent.

Dacia a raportat un numar exact de 8.189 de unitati noi inmatriculate in luna iulie pe piata din Germania, in crestere cu 7.1 procente in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent. Cota de piata a producatorului roman pe piata auto germana a ajuns astfel la 2.5%, ceea ce nu este deloc rau!

Per total, piata germana a inregistrat in luna iulie aproape 333.000 de unitati inmatriculate, in crestere cu 4.7% in raport cu aceeasi luna a anului 2018. Land Rover, Lexus si BMW au fost producatorii care s-au bucurat de cele mai mari cresteri din punct de vedere al cifrelor ce tin de inmatriculari, insa si cei de la Dacia se pot lauda cu o crestere mai mare decat media pietei.

Autoritatile germane au remarcat prin intermediul acestui raport ca masinile echipate cu motorizari diesel au ajuns din nou sa fie la moda, popularitatea lor crescand din nou de la luna la luna in ultima perioada. Astfel, in luna iulie, 33% dintre masinile inmatriculate in Germania au fost echipate cu unitati de motorizare diesel. Practic, inmatricularile masinilor diesel au crescut cu nu mai putin de 7 procente in comparatie cu luna similara a anului trecut.

La nivelul primelor sapte luni din an, in Germania au fost vandute aproximativ 2.18 milioane de unitati, ceea ce nu este chiar rau, dar nici foarte bine. Vorbim despre o crestere a vanzarilor destul de nesemnificativa, de doar 1.2 procente. Dacia a vandut tot in aceste sapte luni un numar de 49.027 de unitati, ceea ce inseamna ca a reusit o crestere a vanzarilor de 4.7%. Cota de piata a celor de la Dacia pe piata auto germana dupa primele sapte luni ale anului este de 2.2%.

Newsletter

Whatsapp