Inmatricularile Dacia au crescut cu aproape 4% in luna iunie pe plan european

Inmatricularile Dacia au crescut cu aproape 4% in luna iunie pe plan european

Asa cum va spuneam si ieri, cei de la Dacia se pot lauda din nou cu o prima jumatate de an excelenta din toate punctele de vedere, producatorul auto de la Mioveni inregistrand cateva recorduri demne de toata admiratia noastra.

Este pentru prima data cand Dacia se apropie foarte tare de pragul de 400.000 de masini vandute la nivel global intr-o jumatate de an, fapt care certifica directia buna spre care se indreapta producatorul. In plus, Dacia a inregistrat vanzari record si pe plan european, ajungand dupa primele sase luni ale acestui an la o cota de piata record.

Mai aflam acum dintr-un raport publicat de Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) ca producatorul auto roman a continuat sa inregistreze o crestere a inmatricularilor si in luna iunie pe plan european.

Mai exact, cei de la Dacia au inregistrat nu mai putin de 59.792 de unitati inmatriculate in aceasta luna, cu 3.9% mai multe decat in aceeasi luna iunie a anului precedent. De asemenea, cota de piata a ajuns in luna iunie pana la 4%, in crestere de la 3.6%.

Asadar, toate cifrele certifica un parcurs din ce in ce mai bun al producatorului de la Mioveni!
Cifrele obtinute in luna iunie de cei de la Dacia sunt cu atat mai bune cu cat piata europeana nu a mers prea bine. Astfel, constructorii auto au inmatriculat in luna iunie pe plan european un numar total de 1.491.285 de masini noi. In comparatie cu aceeasi luna iunie a anului trecut, a fost inregistrata o scadere in valore de 7.9 procente.

Raportandu-ne la primele sase luni ale acestui an, trebuie sa spunem ca cei de la Dacia au inmatriculat 316.424 de masini noi, in crestere cu nu mai putin de 10.1 procente in comparatie cu prima jumatate a anului precedent. Totodata, piata auto europeana a scazut cu 3.1%, pana la un numar de 8.426.190 de unitati noi inmatriculate.

In aceste conditii, Dacia ocupa locul 13 in topul constructorilor stabilit in functie de numarul masinilor noi inmatriculate in prima jumatate a anului. Pe prima pozitie ii regasim pe germanii de la Volkswagen, in timp ce pe locul secund s-au clasat francezii de la Renault.

Si pe ultima treapta a podiumului regasim tot un constructor francez, si anume Peugeot. Clasamentul continua cu Ford pe locul 4 si cu Opel pe locul 5. Top 10 continua cu Mercedes-Benz, BMW, Audi, Skoda, respectiv Toyota. Este important de mentionat ca toti producatorii din Top 10 au inregistrat scaderi in aceste prime sase luni ale anului.

VIDEOCLIPUL ZILEI