Informatie oficiala?! Nu va mai exista o noua generatie Audi TT?

Informatie oficiala?! Nu va mai exista o noua generatie Audi TT?

Indiferent de cat de mult iubesc entuziastii modelul TT, trebuie sa recunoastem ca este momentul modelelor crossover si SUV. Asta e si motivul pentru care portofoliul celor de la Audi la acest capitol este mai mare decat oricand si mai exista spatiu, cu un Q4 la orizont si chiar un Q9 in proces de design.

In ceea ce priveste acest interesant model Tourist Trophy, ei bine, viitorul nu arata deloc bine, mai ales in formula actuala, cu doua usi si acele scaune spate aproape imposibil de folosit.

Intr-un interviu recent, presedintele consiliului de administratie de la Ingolstadt, Bram Schot, a declarat, subtil, ca se gandeste la renuntarea la masinile sport TT, cel putin in forma actuala. Intrebat daca modelul va continua dincolo de actuala versiune, a treia sa generatie, boss-ul de la Audi a declarat:

„Cred ca exista viitor pentru acest adevarat simbol Audi, dar nu stiu daca va fi tot un TT. Ma intristeaza cand imi adresati o asemenea intrebare. In acest moment, ne gandim la cateva proiecte, care ar putea inlocui modelul TT, chiar daca nu in mod direct”.

Principalul motiv pentru care Audi reevalueaza acest model este legat de ideea de reducere a costurilor si adunarea unui buget mai important pentru vehiculele electrice si alte tehnologii noi. Pana acum, Schot a reusit sa salveze o gramada de bani, reducand complexitatea liniei de modele a marcii cu 27 de procente, prin renuntarea la unele modele si variante.

De aceea, de vreme ce TT nu este chiar cel mai bine vandut model, este vulnerabil pentru acest proces. Astea fiind spuse, trebuie sa stiti ca veti mai putea inca achizitiona un TT, actuala generatie fiind pe piata pana in 2022.

Ce se va intampla dupa aceea? Audi a respins deja zvonurile unui model coupe in patru usi TT Sportback, un concept deja prezentat in 2014 la Paris Motor Show. Cu toate acestea, presa de specialitate insista in prezenta acestei versiuni pe piata, mai ales e vorba despre un model de nisa si Audi nu are un rival pe piata pentru Mercedes-Benz CLA sau BMW Seria 2 Gran Coupe.

VIDEOCLIPUL ZILEI