Inceput de an dificil pentru Dacia! Cu cat au scazut vanzarile?

Inceputul anului curent nu se dovedeste a fi prea bun pentru cei de la Dacia, cifrele de vanzari inregistrate in luna ianuarie pe principalele piete auto europene fiind destul de dezamagitoare.

Inceput de an dificil pentru Dacia

Industria auto europeana se confrunta cu o perioada ceva mai slaba din punct de vedere al vanzarilor la nivel general, aceasta problema afectandu-i, bineinteles, si pe cei de la Dacia. Iar asta se vede cel mai bine in cifre, cifre in acest sens fiind publicate recent de institutiile acreditate.

Mai intai am aflat despre un declin cu 37% inregistrat pe piata auto franceza de cei de la Dacia, o scadere destul de semnificativa si ingrijoratoare. Acum aflam insa si alte cifre care se pare ca sunt in acelasi ton pesimist. Inmatricularile Dacia au scazut in prima luna a anului cu 27% in Italia, respectiv cu 50% in Marea Britanie.

Conform rapoartelor puse la dispozitie de institutiile de statistica, in Italia au fost inmatriculate in prima luna a anului un numar de 155.528 de masini, in scadere cu 5.9 procente in comparatie cu aceeasi luna a anului 2018. Rezultatele producatorului roman sunt insa sub aceasta medie a pietei, scaderea fiind de nu mai putin de 27 de procente. Mai exact, cei de la Dacia au inmatriculat in luna ianuarie a anului curent un numar total de masini de 5.649 de unitati.

Aceleasi probleme le regasim insa si la nivelul pietei auto britanice! Potrivit rapoartelor la care faceam referire si in randurile anterioare, in Regatul Unit au fost inmatriculate in prima luna a anului un numar de 149.279 de masini, in scadere cu aproape 7.3 procente in comparatie cu aceeasi luna a anului 2018. In tot acest timp, cei de la Dacia au inmatriculat numai 1.222 de unitati pe piata auto britanica in luna ianuarie, in scadere cu peste 50 de procente in raport cu prima luna a anului precedent.

Asa cum spuneam si in urma cu cateva zile, prestatia celor de la Dacia a fost dezamagitoare in prima a anului si pe piata auto din Franta, inmatricularile producatorului auto de la Mioveni scazand cu nu mai putin de 37 de procente. La nivel general, piata auto din Hexagon a scazut in luna ianuarie cu o medie de 13%.

Potrivit cifrelor pe care le avem in fata, pe toate aceste trei piete auto au fost inregistrate cresteri importante in segmentul electric, oamenii dovedindu-se a fi din ce in ce mai interesati de aceasta varianta.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter