Incendiile in care Model S a fost implicata nu il ingrijoreaza pe CEO-ul Tesla

Cofondatorul Tesla Motors Inc., Elon Musk, spune ca nici nu se ia in considerare excluderea de pe piata a modelului Tesla Model S.

Insa, in cele din urma, nu depinde de el. Decizia NHTSA, daca se va incepe sau nu o investigatie a defectiunilor, apartine exclusiv a acestora. Ei vor hotari daca 3 incendii in 5 saptamani sunt doar o coincidenta ciudata sau dovada unui defect de proiectare a vehiculului electric.

"žNu exista un raspuns subiectiv aici", declara Dan Edmunds, Director la Edmunds.com, un webside cu informatii auto din Santa Monica, California, referindu-se la retragerea de pe piata a unui automobil Ford in anii `70 din cauza unor accidente mortale. Acum, este insa posibil, dupa o privire de ansamblu, sa se ajunga la concluzia ca nu au fost pagube chiar atat de mari.

Un foc a izbucnit intr-un model S produs de cei de la Tesla Motors, in Tennessee, saptamana trecuta, dupa ce, conform spuselor soferului, acesta a lovit o remorca direct in carlig, care a perforat scutul de protectie al bateriei.

Circumstantele sunt asemanatoare cu cele ale accidentului petrecut pe 1 octombrie in Washington, in care o masina s-a ciocnit de un obiect metalic.

Un alt incendiu, raportat pe 18 octombrie, s-a petrecut in urma unui accident in Mexic.

Ca urmare a incidentelor consecutive, se pare ca actiunile Tesla scad vazand cu ochii, cu 29 de procente pana acum, apropiindu-se de $137.80.

NHTSA a declarat ca nu au fost gasite dovezi care sa demonstreze ca accidentul s-a petrecut drept urmare a unor defectiuni sau incalcare a standardelor de siguranta ale Statelor Unite.

Surprinzator e ca, accidentele au aparut la doar doua luni dupa ce automobilul Model S a fost evaluat cu 5 stele in urma testelor de siguranta ale agentiei.

"žPastram legatura cu ei constant", declara Musk intr-un interviu acordat in cadrul unui eveniment sustinut de Business Insider la New York. "žInsa exista probleme reale cu care autoritatile se confrunta, accidente unde oamenii mor sau sunt grav raniti. Timpul lor este ocupat de acestea, nu de problemele fictive nascocite de media."

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter