Imparte o masina de la Ford!

Ford este cel mai recent producator de masini care ofera serviciul de car-sharing in Europa, unde cererea pentru acest serviciu este tot mai mare.

Producatorul american se alatura astfel rivalilor ca PSA/Peugeot-Citroen, Daimler, Toyota si Volkswagen,toti ravnind sa imparta o bucata din sectorul care anunta cresteri de pana la 15 milioane de utilizatori pana in 2020, de la 700 000 cati sunt acum, conform Frost& Sullivan.

Marea Britanie, Germania si Franta vor detine mai mult de 60 la suta din aceasta piata extinsa, cu una din trei masini functionand pe baterie electrica,preconizeaza analistii. Intr-o declaratie a presedintelui consiliului director al Ford Germania, Bernhard Mattes, se spune ca acest conceput de car-sharing a fost o optiune atractiva pentru mai multi clienti.

“Ca si companie, ne angajam pentru o abordare integrata si colaborativa pentru mobilitatea viitoare, iar serviciul Ford2Go reprezinta inca un pas semnificativ in explorarea viitorului”, a spus Mattes, care este de asemenea si vicepresedinte al diviziei europene pentru relatii cu clientii.

Mai mult de 40 de procente dintre cei care au o masina se gandesc acum sa se alature unui program de car sharing doresc sa isi vanda masinilie, conform lui Frost & Sullivan. Intre timp, un chestionar sponsorizat de Ford a arata faptul ca mai mult de 56 la suta dintre europeni sunt doritori sa imparta masina cu altcineva.

Momentan, In Europa sunt aproximativ 420 de masini la mia de locuitori. Frost & Sullivan a descoperit, de asemenea, ca majoritatea membrilor care participa azi la programul de car sharing au varsta sub 34 de ani (53 la suta), cu educatie (67 la suta au diploma) si nu detin o masina (51 la suta) – avand astfel profilul pe care proudcatorii il doresc la un client.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter