Inmatricularile de masini noi din Romania, in crestere in ianuarie 2017! Afla care este numarul acestora!

Fleet

Prima luna a lui 2017 a consemnat pentru piata auto din Romania un inceput bun de an in toate aspectele sale. Vorbim astazi despre numarul vehiculelor noi inmatriculate in tara noastra pe baza datelor ce tocmai au fost facute publice de reprezentantii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Asa cum probabil era de asteptat pentru multi dintre noi, numarul a crescut comparativ cu prima luna a anului trecut. Dar sa trecem la treaba si sa analizam mai atent cifrele!

In primul rand va spunem ca luna ianuarie ne-a adus un numar de 9.480 de autovehicule noi care au fost inmatriculate in Romania. Acest numar se traduce printr-o crestere de 14.1 procente in comparatie cu numarul obtinut in acelasi interval de timp al anului trecut. Dintre acestea, marea majoritate au fost autoturisme, majoritate consemnata intr-un numar de 7.059 de unitati.

Daca am aflat numarul total al autovehiculelor noi care au fost inmatriculate in luna ianuarie, haideti sa vedem si marcile care au reusit sa intre in top. Reprezentantii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor ne ajuta si in acest caz si ne pun la dispozitie cifrele pe care vi le prezentam acum.

Topul autovehiculelor este condus, asa cum era si normal, de cei de la Dacia, producator care a inregistrat un numar de 2.159 de unitati noi inmatriculate, cu o crestere de peste patru procente fata de ianuarie 2016. Clasamentul continua cu cei de la Volkswagen (824 de unitati), Skoda (645 de unitati), Renault (626 de unitati), respectiv Ford (540 de unitati).

Daca am aflat care este topul producatorilor care au dat cele mai multe autovehicule noi inmatriculate in luna ianuarie, haideti sa aflam si care sunt aceia cu cele mai putine modele. Astfel, Jaguar a inregistrat doar opt unitati; Maserati si Subaru patru unitati; Alfa Romeo, Ford CNG Technik si Tesla cate doua unitati. Producatorii cu o singura unitate sunt Citroen DS, Smart si Ssangyong.

Daca este sa ne uitam asupra numarului de unitati inmatriculate pe fiecare segment in parte, vom afla ca cea mai importanta crestere o avem in segmentul semiremorcilor, unde s-a inregistrat o crestere de peste 36 de procente fata de prima luna a anului trecut. Segmentul autoturismelor a consemnat o crestere de 21 de procente, cel al remorcilor de 17 procente, respectiv cel al motocicletelor de 15 procente. Ba chiar si autovehiculele cu destinatie speciala au parte de o crestere de doua procente.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter