Dupa 20 de ani, directorul de design Ian Callum parasaste Jaguar

Dupa 20 de ani, directorul de design Ian Callum parasaste Jaguar

Ian Callum este unul dintre cele mai cunoscute nume din cadrul Jaguar, acesta fiind directorul de design al producatorului britanic. Povestea de viata a lui Ian Callum se leaga intr-un fel sau altul de cei de la Jaguar, acesta activand in cadrul constructorului britanic in ultimii nu mai putin de 20 de ani. Ei bine, asa cum stim cu totii, toate lucrurile au un sfarsit la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu. Ian Callum a anuntat ca a venit vremea pentru ca el sa plece din cadrul echipei Jaguar, fiind interesat sa intre in unele proiecte noi.

Ian Callum a intrat in echipa Jaguar in anul 1999, in urma cu nu mai putin de 20 de ani. Filosofia de design adoptata de producatorul britanic in aceasta perioada se leaga fara doar si poate de Ian Callum, scotianul fiind cel care a gandit toate modificarile de directie pe care le-am vazut in ultimele doua decenii la capitolul design in portofoliul celor de la Jaguar.

Asa cum stim cu totii, modelele actuale ale celor de la Jaguar se bucura de aprecieri mai mult decat pozitive atunci cand vine vorba despre design, ceea ce inseamna ca trebuie sa recunoastem cu totii meritul lui Ian Callum in toata aceste poveste!

Unele dintre cele mai cunoscute modele actuale din gama producatorului britanic sunt legate inevitabil de numele lui Ian Callum, scotianul fiind cel care a decis cum vor arata acestea.

Spre exemplu, putem aminti modele precum F-Type, XE, XF, XJ sau I-Pace atunci cand vorbim despre Ian Callum. Insa, scotianul a anuntat ca a decis sa paraseasca echipa producatorului britanic, locul lui urmand sa fie ocupat incepand cu data de 1 iulie de Julian Thomson. Thomson este, de asemenea, un nume greu in cadrul Jaguar, acesta activand in echipa britanica inca din anul 2000. Pana la acest moment, echipa condusa de Thomson era responsabila de proiectarea conceptelor Jaguar!

Ian Callum s-a declarat entuziasmat de toata activitatea lui in cadrul Jaguar, declarand cu aceasta ocazie ca “a avut o cariera impresionanta in cadrul Jaguar, una dintre cele mai importante realizari fiind lansarea lui XF”.

Callum explica si importanta acelui moment, spunand ca “la acea vreme, Jaguar a trecut de la designul traditional la cel contemporan”. Callum mai spune ca desenarea lui F-Type a fost “un vis devenit realitate” pentru el, in timp ce cu I-Pace s-a reusit sa se dezvolte un produs nou “care sa schimbe mentalitatea publicului cu privire la acest brand”.

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter