Hyundai este pregatit sa cumpere Grupul Fiat-Chrysler

2018 Hyundai i30N

In ultimul timp vorbim tot mai des despre tot felul de tranzactii in lumea auto. Daca va aduceti aminte, in urma cu aproape un an vorbeam despre niste zvonuri care ne indicau faptul ca cei de la Hyundai isi doresc sa cumpere Grupul Fiat-Chrysler.

La acel moment, ambii constructori s-au rezumat la a dezminti in totalitate zvonul. Dar stiti cum e, niciodata nu iese fum fara foc. Si spunem asta pentru ca acum acele zvonuri au revenit pe agenda publica. Se pare ca asiaticii chiar sunt interesati in a cumpara in viitorul nu foarte indepartat Grupul Fiat – Chrysler.

Informatiile au aparut acum chiar din Asia, zvonurile fiind raspandite de o publlicatie de specialitate din Hong Kong. Conform surselor acestora, cei de la Hyundai sunt decisi in a cumpara Grupul Fiat – Chrysler. De asemenea, japonezii s-au si pregatit in acest sens, fiind pregatiti in orice moment pentru a depune o oferta.

Insa, se pare ca cei de la Hyundai asteapta ca pretul actiunilor Grupului sa scada, pentru a putea cumpara la un pret cat mai mic. Daca este sa dam crezare acestor surse, se pare ca oferta de cumparare va fi inaintata cel tarziu in luna mai a anului urmator, atunci cand Sergio Marchionne nu va mai fi CEO-ul producatorului.

Grupul Fiat – Chrysler nu o duce prea bine in aceasta perioda, iar schimbarile de conducere nici ele nu se anunta a fi prea bune. Mai exact, John Elkann ii va lua locul lui Sergio Marchionne, insa acesta nu prea este interesant de acest domeniu auto. Astfel, o fuziune cu japonezii de la Hyundai ar fi numai buna pentru el. Si ar salva astfel Grupul Fiat – Chrysler de o perioada de criza care pare ca se apropie cu pasi repezi.

Strategia Grupului Fiat – Chrysler este practic inexistenta la acest moment, nefiind clar ceea ce se va intampla in continuare. De asemenea, este unul dintre putinii producatori care nu au facut nimic in directia electrizarii, directie pe care au preluat-o marea majoritate a constructorilor din lume.

Pretul la petrol creste, cererea este din ce in ce mai mica pentru ca nu exista modele noi, iar tehnologiile nu mai fac fata pietei de acum. Asadar, este posibil ca o astfel de fuziune sa fie privita ca o salvare.

In cazul in care aceasta fuziune va fi infaptuita, vom putea vorbi despre cel mai mare constructor din lume. Ambii producatori au o cifra de vanzare cumulata pe an de aproximativ 11.5 milioane de unitati. Valoarea Grupului Fiat-Chrysler din acest moment este de aproximativ 28 de miliarde de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter