Hyundai dezvaluie trotineta electrica cu o autonomie de pana la 20 de km

Trotinetele electrice sunt din ce in ce mai prezente in ziua de astazi pe sosele, multi producatori de renume aratandu-si deja interesul in a dezvolta noi si noi modele, care mai de care mai interesante.

Hyundai dezvaluie trotineta electrica cu o autonomie de pana la 20 de km

Spre exemplu, Hyundai este unul dintre numele importante de pe piata auto globala care si-a exprimat deja interesul pentru dezvoltarea de trotinete electrice. Tocmai din acest motiv va anuntam acum ca Hyundai a emis un comunicat de presa prin intermediul caruia anunta ca a dezvoltat un prototip de trotineta electrica, care are la baza conceptul prezentat initial in cadrul editiei din urma cu doi ani a CES.

Noua versiune, care ar putea fi integrata in viitoarele modele ale gamei, beneficiaza de tractiune spate si de o baterie care se lauda ca este ceva mai eficienta. De asemenea, noua trotineta electrica ne este prezentata acum ca fiind dotata cu faruri si stopuri.

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa va spunem de la bun inceput ca vorbim despre o trotineta electrica care este echipata cu o baterie cu litiu de 10.5 Ah, ceea ce inseamna ca vorbim despre o autonomie de aproximativ 20 de kilometri. Totodata, nu trebuie sa uitam sa mentionam ca trotineta se lauda ca poate atinge o viteza maxima de 20 km/h.

Oficialii Hyundai ne mai informeaza ca atunci cand este montata pe masina, trotineta se incarca automat folosind reteaua electrica a autovehiculului. De asemenea, se pare ca echipa Hyundai are in plan implementarea unui sistem de franare regenerativa pentru a extinde autonomia trotinetei cu aproximativ 7%.

Facand o comparatie cu modelul prezentat initial in cadrul CES 2017, care avea tractiune pe fata, aceasta versiune noua a trotinetei beneficiaza de tractiune pe spate. In plus, specialistii din cadrul Hyundai i-au adaugat o suspensie frontala, pentru o deplasare confortabila chiar si pe suprafetele denivelate.

Trotineta are o greutate de doar 7.7 kilograme, ceea ce inseamna ca este usor de transportat. Display-ul digital ofera informatii despre viteza de deplasare, dar si despre nivelul de incarcare a bateriei. In plus, trotineta este dotata cu faruri cu led si stopuri, pentru a oferi o siguranta sporita pe timp de noapte.

Oficialii Hyundai spun ca trotineta electrica va fi din ce in ce mai prezenta in vietile noastre de acum incolo, fiind utila pentru parcurgerea unor distante scurte sau pentru deplasarea de la locul unde a fost parcata masina pana la destinatie, contribuind totodata la fluidizarea traficului, dar si la reducerea emisiilor de noxe.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Yamaha

Newsletter