Hyundai ar putea lansa un nou SUV electric in 2021

Hyundai Kona Electric

Hyundai si Kia au anuntat in aceasta primavara dezvoltarea unei platforme comune pentru modelele electrice, aceasta fiind deja botezata cu numele Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Pana la acest moment, oficialii celor doua companii nu au fost prea dornici atunci cand a venit vorba despre oferirea unor informatii ceva mai detaliate cu privire la gama de modele ce vor fi construite pe aceasta platforma, insa stim deja ca primele modele vor aparea peste doi ani. Insa, pe piata au inceput acum sa circule mai multe zvonuri cu privire la planurile celor doi constructori, zvonuri despre care va vom vorbi si noi in randurile ce urmeaza!

Toate informatiile la care vom face referire in randurile urmatoare provin de la publicatia Business Korea, jurnalistii acesteia sustinand in mai multe randuri ca au intrat in posesia unor informatii de ordin intern cu privire la strategia care va fi adoptata in perioada urmatoare.

Asadar, se pare ca primul model electric Hyundai care va fi dezvoltat pe aceasta noua platforma va fi un SUV compact, care va fi dezvoltat sub forma de prototip la inceputul acestei ierni, cel mai tarziu pana in luna decembrie. Apoi, conceptul va fi prezentat in fata publicului in vara anului urmator, in timp ce versiunea de serie isi va face debutul in anul 2021.

Trebuie sa recunoastem ca este vorba despre o informatie interesanta publicata la acest moment de publicatia coreeana, insa din pacate ramanem in continuare fara prea multe detalii despre acest model. Spre exemplu, nu stim niciun fel de informatie cu privire la partea tehnica la care se gandesc cei de la Hyundai cu privire la acesta! Aceeasi publicatie ne transmite insa ca autonomia bateriei ar urma sa fie de aproximativ 450 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau in cazul in care aceasta informatie se va confirma in mod oficial in cele din urma!

Daca asta nu era de ajuns, jurnalistii sud-coreeni ne mai spun si ca au intrat in posesia unor informatii cu privire la numele pe care il va avea noul model. Astfel, se pare ca la acest moment, acest viitor model electric din gama Hyundai care va fi construit pe aceasta platforma E-GMP este cunoscut sub numele Hyundai NE.

La ora actuala, cei de la Hyundai au in gama de SUV-uri modelul electric Kona, insa acesta este construit pe o platforma dedicata masinilor cu unitati de motorizare cu combustie interna. Bineinteles, aceste platforme vin la pachet cu o serie de dezavantaje in comparatie cu platformele dedicate!

Newsletter

Whatsapp