Hyundai cheama in service peste 2.500 de modele i30 din Romania

Hyundai Romania a anuntat recent o campanie de rechemare in service a modelelor i30, urmand ca in perioada urmatoare aproximativ 2.500 de masini din tara noastra sa fie reverficate.

Hyundai i30

Divizia din tara noastra a producatorului asiatic Hyundai a anuntat recent ca organizeaza o actiune de recall pentru modelele i30, posesorii romani ai acestor modele urmand sa fie notificati in aceasta privinta in aceste zile.

Mai exact, conform anuntului celor de la Hyundai, este vorba despre modelele i30 produse in Coreea de Sud intre anii 2007 si 2012. In aceste conditii, este vorba despre aproximativ 2.500 de masini care urmeaza sa ajunga in service pentru noi verificari.

Potrivit anuntului oficial al celor de la Hyundai, modelul i30 va fi chemat in service-urile din Romania pentru remedierea unei probleme a unitatii de control a airbag-urilor.

Aceasta problema care a fost depistata de specialistii din cadrul Hyundai in cazul modelelor produse intre anii 2007 si 2012 poate conduce la nefunctionarea airbag-urilor in cazul unui impact. In acest context, chiar daca pana acum nu au fost intampinate probleme din acest punct de vedere, cei de la Hyundai doresc sa se asigure ca nu exista probleme la modelele in cauza din tara noastra.

Problema tehnica legata de posibila nefunctionare a airbag-urilor in cazul unui impact nu afecteaza numai modelele din tara noastra, ci toate unitatile produse de cei de la Hyundai in perioada mentionata in randurile anterioare.

Astfel, vorbim la acest moment despre aproximativ 200.000 de unitati de pe piata europeana care urmeaza sa fie rechemate in service pentru verificari suplimentare. In tara noastra sunt vizate 2.550 de unitati i30, posesorii acestora urmand sa primeasca notificari in acest sens in aceste zile. In cele din urma, toate masinile vizate de aceasta problema trebuie sa reajunga intr-un service Hyundai pentru a se supune acestor verificari.

Conform spuselor specialistilor din cadrul Hyundai, problema intervine in cazul unui impact in partea inferioara a masinii, zona in care stim ca se afla ACU - Airbag Control Unit. In aceste conditii, cei de la Hyundai mentioneaza ca in urma acestei probleme “este posibil ca airbag-ul sa se declanseze in alte conditii decat cele normale”.

Verificarea este una foarte simpla, reparatia constand doar in actualizarea softului ACU. Posesorii acestor automobile nu trebuie sa se teama nici in privinta timpului pierdut cu aceasta procedura, totul urmand sa dureze aproximativ 10 - 12 minute! Si, asa cum stim deja cu totii, precautia este cea mai buna solutie in astfel de cazuri!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Hyundai

Newsletter