Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performante superioare

Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performante superioare

Hyundai a anuntat dezvoltarea unui nou motor care promite o serie de avantaje importante, bazat pe o tehnologie noua care nu a mai fost folosita niciodata pana acum. In primul rand, vorbim despre o unitate de motorizare care promite performante mai bune, cu totii dorindu-ne ceva mai bun din punct de vedere tehnic atunci cand vorbim un motor, nu-i asa?! Apoi, vorbim despre un consum mai redus, un aspect extrem de important pentru multi dintre noi. In cele din urma, vorbim si despre un grad de emisii mai redus, ceea ce cantareste mult in actualul context in care ne aflam la nivel global.

Haideti sa aflam impreuna mai multe deste acest nou motor cu care se lauda cei de la Hyundai!
Asa cum va spuneam si in randurile anterioare, asiaticii ne vorbesc si despre o noua tehnologie care sta la baza acestei unitati de motorizare, tehnologie care nu a mai fost folosita niciodata pana acum. E

ste vorba despre tehnologia CVVD, catalogata de cei de la Hyundai drept o “premiera mondiala” in lumea auto. Conform detaliilor care ne-au fost oferite pana acum, aceasta tehnologie controleaza timpii de inchidere si deschidere a supapelor motorului in functie de conditiile de drum. Ei bine, se pare ca aceasta noua tehnologie este gata de productia de serie, ceea ce nu poate decat sa ne bucure!

Intorcandu-ne putin la avantajele pe care le-am descris in primul paragraf, trebuie sa va spunem ca aceasta tehnologie Continuously Variable Valve Duration (CVVD) promite cresterea performantelor unitatii de motorizare cu 4 procente. De asemenea, aceeasi tehnologie mai promite scaderea consumului de carburant cu pana la 5%, dat si reducerea gradului de emisii poluante cu nu mai putin de 12 procente. Asadar, avem niste avantaje extrem de importante atunci cand vine vorba despre aceasta tehnologie noua a celor de la Hyundai!

Conform informatiilor pe care le-am primit si noi de la constructorului asiatic, noua tehnologie CVVD va fi lansata impreuna cu un nou motor. Este vorba despre o unitate T-GDi turbo pe benzina, cu capacitate de 1.6 litri, capabila sa dezvolte 180 de cai putere si un cuplu maxim de 265 Nm. Sud-coreenii ne mai transmit cu aceasta ocazie ca aceasta noua unitate de motorizare care va fi dotata cu tehnologia CVVD va fi lansata pe modelele Hyundai si Kia incepand cu a doua jumatate a anului curent. Ramane de vazut care va fi primul model care va beneficia de acest motor!

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter