Grupul Hyundai anunta o investitie uriasa in Rimac

Grupul Hyundai anunta o investitie uriasa in Rimac

Grupul Hyundai a anuntat recent semnarea unui parteneriat strategic cu Rimac, unul dintre constructorii de hypercar-uri electrice care a reusit sa atraga atentia asupra sa in ultimii ani. Hyundai si Kia vor investi o suma considerabila in valoare de 80 de milioane de euro in producatorul croat de hypercar-uri.

Mai exact, 64 de milioane de euro vor veni din partea celor de la Hyundai, in timp ce 16 milioane de euro vor fi investite de cei de la Kia. Asadar, se pare ca vorbim despre niste planuri cat se poate de serioase ale Grupului Hyundai in ceea ce ii priveste pe croatii de la Rimac.

Conform primelor detalii care au aparut pe piata dupa anuntarea acestor investitii, departamentele de dezvoltare si cercetare ale celor doua companii vor colabora incepand de acum cu scopul pregatirii unor vehicule electrice Hyundai.

Din cate se pare, pe lista initiala se regaseste un prototip electric de performanta care prefigureaza un viitor model de serie dezvoltat sub logo-ul Hyundai N. De asemenea, se pare ca in planurile initiale intra si un vehicul electric cu pile de combustie pe baza de hidrogen. Primele rezultate ale acestei colaborari dintre cele doua companii ar urma sa apara pe piata incepand cu anul 2020.

Euisun Chung, vicepresedinte executiv in cadrul Grupului Hyundai, a oferit si primele declaratii pe marginea acestor investitii care vor fi facute in constructorul de hypercar-uri electrice Rimac. Chung afirma ca “Rimac este o companie care detine informatii importante in segmentul vehiculelor electrice de performanta”. In continuare, Chung transmite ca “experienta croatilor in domeniul masinilor electrice si colaborarile cu alti producatori din industrie sunt cateva dintre motivele pentru care Rimac este considerat a fi partenerul ideal pentru Hyundai”.

Asa cum spuneam si in primele randuri ale acestui material, cei de la Rimac au reusit sa atraga rapid atentia asupra activitatii sale, marii constructori ai lumii parand impresionati de proiectele croatilor. Spre exemplu, Porsche a anuntat la mijlocul anului trecut achizitia unui pachet de 10% din actiunile Rimac, transmitand la acea vreme ca tehnologia producatorului croat va fi folosita in cadrul programului de dezvoltare a modelelor electrice din gama Porsche.

Primul hypercar electric al celor de la Rimac s-a numit Concept One si a oferit o putere de nu mai putin de 1.224 de cai. Cel de-al doilea model din gama a fost lansat in 2018 in cadrul Salonului Auto de la Geneva, fiind si mai spectaculor decat primul: patru motoare electrice, 1.914 cai putere si un cuplu de 2.300 Nm.

Newsletter

Whatsapp