Hyundai analizeaza oportunitatea introducerii unei versiuni electrice pentru i10

Hyundai a anuntat ca ia in calcul la aceasta ora introducerea unei versiuni electrice pentru modelul de oras i10. Insa, totodata, oficialii producatorului sustin ca o astfel de solutie ar creste pretul de comercializare al modelului.

Hyundai analizeaza oportunitatea introducerii unei versiuni electrice pentru i10

Daca ne uitam la piata auto de la ora actuala, putem observa foarte usor ca producatorii auto au inceput sa aduca pe piata versiuni electrice chiar si pentru modelele de oras. Bineinteles, la aceasta strategie contribuie din plin si obligatia constructorilor de a se alinia la noile norme de emisii impuse de la Bruxelles, acestea urmand sa intre in vigoare incepand cu prima zi a anului viitor.

Chiar daca o asemenea solutie este luata in calcul de cei de la Hyundai, oficialii constructorului atrag atentia ca exista si o problema in acest sens. Mai exact, in cazul in care se va renunta la motorul cu combustie interna si acesta va fi inlocuit cu un motor electric, pretul final ar urma sa creasca, ceea ce nu va da bine in fata clientilor de pe piata auto.

Tocmai acesta este motivul pentru care si alti constructori nu sunt inca dispusi sa introduca versiuni electrice pentru modelele de oras, printre acesti producatori regasindu-se pentru moment si cei de la Hyundai.

Masinile de oras sunt cunoscute pe piata auto tocmai datorita preturilor atractive pe care le au, lucru pe care il recunoaste si Andrea Crespi, directorul executiv al reprezentantei Hyundai din Italia.

Introducerea unei versiuni electrice pentru modelul de oras i10 ar scadea in cele din urma marginile de profit si ar creste pretul de lista pentru aceste modele. Mai mult decat atat, Andrea Crespi mai atrage atentia ca producatorii auto ar trebui sa fie atenti si la cererile venite dinspre clienti, pentru a le putea oferi astfel solutii optime.

Asadar, se pare ca vom mai avea de asteptat pana ce vom vedea lansarea unei versiuni electrice pentru i10 din partea celor de la Hyundai! Noua generatie a modelului de oras i10 a fost prezentata la la sfarsitul anului trecut, noile modele fiind deja disponibile si pe piata auto din tara noastra, exclusiv echipate cu unitati de motorizare pe benzina.

In opinia lui Andrea Crespi, chiar si in conditiile in care cu totii ne dorim la aceasta ora emisii mai mici de dioxid de carbon, producatorii auto trebuie sa ia in calcul dorintele clientilor. Astfel, constructorii trebuie sa ofere clientilor posibilitatea de a alege in functie de propriile cerinte in termeni de caracteristici tehnice si de pret.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Hyundai

Newsletter