General Motors se gandeste la renasterea brandului Hummer

Hummer H3

Sfarsitul anului trecut ne aducea vesti importante din partea celor de la General Motors, conducerea acestora anuntand la acea vreme o restructurare fara precedent. Aceasta restructurare a venit la pachet cu vestea inchiderii mai multor uzine si cu eliminarea din gama a mai multor modele care nu mai reuseau sa confirme din punct de vedere al cifrelor de vanzari inregistrate.

Astfel, era vorba despre cea mai mare restructurare din istoria celor de la General Motors. Odata cu aceasta, grupul american a transmis ca va reveni cu o noua strategie, care se va indrepta in mod special catre dezvoltarea masinilor electrice in ultimii ani.

Vrem sau nu sa recunoastem, regandirea strategiei in aceasta directie nici nu mai are cum sa ne mire la acest moment. Asa cum am putut observa cu totii in ultima perioada, marea majoritate a producatorilor auto de renume si-au indreptat atentia din ce in ce mai mult catre dezvoltarea masinilor electrice, fiind evident ca acesta este trendul urmatorilor ani.

Si, asa cum ne arata si cifrele din prezent, segmentul masinilor electrice a inceput sa se bucure din ce in ce mai tare de atentie si din partea clientilor. Avem in prezent piete importante europene unde modelele electrice reusesc sa inregistreze vanzari extrem de buna!

Revenind la strategia celor de la General Motors, trebuie sa spunem ca planul lor de viitor se bazeaza in primul rand pe brandul Cadillac. Oficialii americani vad in Cadillac cel mai important pilon in constructia viitorului electric despre care vorbeam in randurile anterioare. Asa cum v-am anuntat deja in urma cu doar cateva zile, primul Cadillac electric va fi un model de tip SUV, dezvoltat pe noua platforma GM. Acest prim model electric din gama celor de la Cadillac va fi lansat pana cel mai tarziu in anul 2021.

Lasand Cadillac la o parte, trebuie sa spunem ca cei de la General Motors au inceput acum sa ia in calcul si Hummer, brand care a fost retras de pe piata oficial in 2010. Insa, se pare ca americanii de la General Motors se gandesc acum la renasterea acestui brand important prin lansarea unui model electric. Ideea este doar pe hartie la acest moment, oficialii din conducerea General Motors urmand sa ia o decizie in viitorul apropiat. Planurile grupului american includ lansarea pe piata a nu mai putin de 20 de modele electrice pana in 2023. Printre acestea se vor regasi atat sedanuri, SUV-uri, dar si modele off-road.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter