Honda NSX va primi un motor V6 twin-turbo

Avand in vedere “devotametul” sau pentru motoarele turbo de mici dimensiuni, Honda a inaugurat macheta motorului cu turbocompresor a viitorului model NSX. Tehnologia acestuia se bazeaza pe motorul twin-turbo ce produce un impuls de putere.

Macheta a fost lansata la un eveniment media organizat de centrul global Honda, chiar inainte de prezentarea automobilului in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Reconceput, modelul NSX cu tractiune integrala va aparea pe piata in 2015.

Conform machetei, acesta detine un motor V6 twin turbo inclus in sistemul de tractiune integrala Sport Hybrid SH-AWD.

SH reprezinta prescurtarea de la “Super Handling” si se pare ca manevrabilitatea va fi unul dintre punctele forte ale noului NSX datorita celor 3 motoare electrice care maximizeaza productia de cai putere. Doua dintre cele 3 motoare vor fi amplasate pe rotile din fata, iar al treilea este integrata in propulsor.

Honda refuza sa ofere detalii legate de dimensiunea motorului V-6, dar probabil nu va fi mai mare decat varianta V-6 cu 3,5l.

De asemenea modelul include transmisie cu dublu ambreiaj, dar nu s-a decis inca numarul vitezelor. Honda detine versiuni de transmisie cu ambreiaj dublu si 7 viteze insa acum planuieste sa introduca o cutie cu 8 viteze.

Mai mult, modelul este echipat cu un pachet de baterii litiu-ion asezat in fata motorului montat longitudinal si nu transversal asa cum se obisnuieste la vehiculele cu tractiune fata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter