Honda lanseaza in acest an primul model electric din gama

Honda Urban EV Concept

Inceputul lui 2019 se anunta a fi extrem de provocator pentru cei de la Honda, acestia pregatind o versiune de pre-serie a primului lor model electric din portofoliu. Aceasta versiune se afla in lucru la acest moment si urmeaza sa fie prezentata in aceasta primavara, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

De asemenea, se pare ca cei de la Honda vor sa aduca in acest an si versiunea finala a acestui model, care urmeaza sa fie prezentata in toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Asadar, se anunta un an extrem de interesant pentru cei de la Honda.

In ultimii ani am putut vedea cum toti marii producatori auto ai lumii au inceput sa acorde o atentie din ce in ce mai mare directiei electrice. Odata cu trecerea timpului, se pare ca toti au inteles ca aceasta este directia spre care se va indrepta lumea auto, drept pentru care aproape orice producator importanta din aceasta lume a pornit mai hotarat sau mai precaut pe acest drum. Ei bine, cei de la Honda au preferat sa nu se grabeasca in acest sens. Drept pentru care, abia acum, in 2019, vorbim despre lansarea primului model electric din gama.

Primul pas a fost facut de cei de la Honda in 2017, atunci cand au prezentat conceptul electric Urban EV. Daca va aduceti aminte de atunci, conceptul electric s-a bucurat de un oarecare succes atat la public, cat si in randul specialistilor.

Acum a venit randul ca japonezii sa puna acest concept in practica si sa aduca pe piata primul model electric din portofoliu. Asa cum am spus si in randurile anterioare, mai intai vom face cunostinta cu o versiune de pre-serie a acestui model, urmand ca in toamna sa vedem fata in fata noua masina electrica cu care Honda va ataca acest segment in 2020.

Asa cum probabil ca va imaginati deja, pana la acest moment, nimeni nu are la dispozitie prea multe informatii cu privire la acest viitor model electric care ne va fi prezentat in cursul acestui an.

Conform zvonurilor, acesta ar urma sa aiba un design destul de apropiat de conceptul Urban EV despre care vorbeam mai devreme. Bineinteles, numele nu va ramane acelasi! Vanzarile noului model ar urma sa debuteze in anul 2020. Producatorul nipon nu isi pune insa mari sperante in succesul acestuia, anuntand ca spera pentru moment la o cifra de vanzare de doar 5.000 de unitati pentru primul an.

Newsletter

Whatsapp