Honda anunta noul vehicul electric urban al marcii: Honda E

2020 Honda E Teaser

Acum aproape doi ani, la Frankfurt Motor Show, Honda ne-a surprins pe toti cu prezentarea unei masini electrice adorabile, pregatita special pentru traficul unui oras aglomerat. Modelul i-a incantat pe toti, mai ales gratie designului sau retro, pe care l-am revazut, o luna mai tarziu, in versiunea Sport, la Tokyo Motor Show.

Ei bine, la inceputul acestui an, Honda a prezentat, la Geneva Motor Show, un prototip imbunatatit si aproape de productie al unui vehicul electric de mici dimensiuni, masina care a fost botezata "Prototipul E".

La inceputul acestei luni, micuta masina electrica a renuntat la apelativul "prototip" si a fost botezata, pur si simplu, "Honda e". Mai mult, producatorul japonez a lansat si un nou teaser in care iese in evidenta noul nume, dar nu a oferit si alte informatii despre modelul hatchback. Ceea ce am putut vedea au fost imagini ale stopurilor rotunde si o parte din coada, care seamana oarecum cu felul in care arata masina de expozitie.

Nu ne asteptam la mari surprize in materie de design, de vreme ce prototipul imbunatatit, prezenta la Geneva la inceputul anului, era in proportie de 95% gata de productie. Schimbarea majora de pe varianta finala este reprezentata de portierele dorsale dar, in mare parte, stilul este acela al conceptului din 2019.

Nu avem deocamdata specificatiile tehnice ale modelului de productie, dar trebuie sa va amintim ca prototipul "e" avea o autonomie de mai mult de 200 de km si avea nevoie de doar 30 de minute pentru a se incarca pana la 80 de procente din baterie.

Noul Honda E nu va fi doar o conversie electrica a unui model sau a unei platforme deja existente, de vreme ce va beneficia de o noua arhitectura, gandita special pentru masinile electrice.

Oficialii producatorului au sugerat chiar ca se discuta despre dezvoltarea altor modele pe aceasta platforma, iar managerul de proiect, Kohei Hitomi, a declarat ca vrea sa vada si un model sport pe aceeasi arhitectura. Asta ar putea insemna si ca acest concept electric Sport ar putea ajunge pe liniile de productie la un moment dat.

Pe de alta parte, Honda a anuntat ca noua generatie a modelului Jazz (Fit) a fost gandita si pentru propulsie hibrida, idee imprumutata de la versiunea electrificata CR-V. Noul super-mini a fost observat in teste la finalul lunii martie si va fi prezentat oficial in octombrie, la Tokyo Motor Show.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Honda

Newsletter