Honda E va avea sistemul de camere video laterale chiar de pe versiunea de baza!

Honda e - Side Camera Mirror System

Nu e chiar o noutate pentru lumea auto dar, daca ne luam dupa confirmarea oficiala a producatorului, noul model electric Honda E va beneficia de camere laterale pe toate variantele sale.

Prezentat initial in septembrie 2017 sub forma unui concept Urban EV, modelul E este un hatchback electric gandit sa devina competitorul direct al lui Renault Zoe. Cu toate acestea, in comparatie cu acesta, noul Honda va beneficia de un stil retro, de o cabina ultratehnologizata, dar si de aceasta noua tehnologie care reprezinta viitorul in lumea auto.

Sistemul "Side Camera Mirror" este similar oglinzilor virtuale intalnite pe versiunile de top ale noului SUV Audi E-Tron, dar foloseste camere laterale indreptate spre spate si mici ecrane in cabina, pe care putem vedea imagini cu flancurile masinii. In cazul modelului Honda E, aceste camere sunt amplasate chiar sub linia geamurilor laterale, iar imaginile apar pe monitoare de 6 inci, amplasate pe ambele laterale ale bordului.

Honda pretinde ca sistemul va ajuta masina sa pastreze "un design modern, curat si simplu", care include deja lipsa stalpului de sustinere A si manere pentru portiere "pop-out" unice. Compania japoneza mai sustine si ca aceste camere laterale nu vor depasi aripile, in comparatie cu oglinzile traditionale, asa ca masina se va putea "strecura" mult mai bine in trafic sau in parcarile aglomerate.

Iar avantajele nu se opresc aici. Oficialii Honda mai spun si ca aceste camere sunt mult mai aerodinamice decat oglinzile conventionale, imbunatatind astfel eficienta si autonomia masinii. Ca sa nu mai vorbim despre siguranta, soferul putand alege intre doua moduri de folosire a acestor camere, "normal" sau "wide". Ultimul dintre ele va reduce cu jumatate unghiurile moarte, in timp ce modul "normal" imbunatateste aceasta situatie cu 10 procente.

Honda planuieste, de asemenea, sa integreze acest sistem de camere si in oglizi, doar ca, in acest caz, camerele vor proiecta indicatii pe monitoarele de sase inch care vor ajuta la manevrarea masinii. In plus, pentru a preveni murdarirea sau udarea camerelor, acestea au fost montate in lacasuri speciale, fabricate din materiale rezistente la apa.

Iata si declaratia oficiala Honda: "Pe langa faptul ca imbunatatesc vizibilitatea, aceste camere compacte reduc frecarea cu aproape 90%. Rezultatul este o imbunatatire cu aproximativ 3,8 procente a eficientei si a autonomiei vehiculului, dar si o reducere semnificativa a zgomotului produs de vant la viteze mari". Interesant nu?

Ne asteptam ca noua masina electrica Honda E sa ajunga pe drumurile publice candva in 2020, versiunea finala de productie fiind prezentata catre finalul acestui an. Cu toate acestea, cei interesati isi pot rezerva deja exemplarul sau manifesta interesul in a afla mai multe direct de la producator.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Honda

Newsletter