Modelele electrice Honda E vor avea camere video in loc de oglinzi laterale clasice

Modelele electrice Honda e vor avea camere video in loc de oglinzi laterale clasice

Honda a anuntat in urma cu o saptamana deschiderea listei de pre-comenzi pentru noul model electric de oras Honda e. La inceputul acestei saptamani, producatorul iese din nou in fata cu cateva informatii noi, care mai de care mai interesante, despre acest model. Asadar, haideti sa descoperim in randurile urmatoare impreuna cateva dintre noile tehnologii pe care cei de la Honda ni le propun odata cu lansarea noilor modele electrice urbane Honda e, modele care se anunta inca de la bun inceput extrem de interesante!

Aflam in primul rand ca modelul electric va beneficia de un sistem de camere video Side Camera Mirror System, acesta urmand sa inlocuiasca oglinzile laterale clasice. Ce este si mai interesant este ca acest sistem de camere video va fi oferit de cei de la Honda inca din versiunea standard.

Imaginile care vor fi preluate prin intermediul celor doua camere vor fi afisate pe douca ecrane cu dimensiunile de 6 inci montate de o parte si de alta a plansei de bord. Mai mult decat atat, soferul va putea ajusta luminozitatea ecranelor in functie de lumina ambientala. Conform declaratiilor facute de oficialii celor de la Honda, pozitionarea acestor camere video va permite soferului sa aiba o viziune naturala asupra evenimentelor petrecute in spatele sau!

De asemenea, tot de la oficialii constructorului mai aflam ca soferii vor putea opta intre doua setari pentru afisarea imaginilor surprinse de camerele video care vor inlocui astfel oglinzile clasice. Prima setare este “normal view” si presupune setarea standard care asigura o reducere cu 10% a unghiului mort in comparatie cu oglinzile traditionale. Apoi, avem si o setare “wide view”, care reduce unghiul mort cu nu mai putin de 50%. In acelasi timp, cei de la Honda sustin ca indiferent de conditiile de iluminare, imaginile surprinse de camerele video vor fi foarte clare. Asadar, nu trebuie sa va faceti griji in cazul in care stiti ca trebuie sa conduceti noaptea sau in conditii de ceata.

Honda ne mai anunta cu aceasta ocazie si ca au construit carcasa pentru camere in asa fel incat sa previna caderea stropilor de apa pe camerele video si chiar si depunerile de apa. Implementarea unor camere video a permis constructorului sa reduca rezistenta aerodinamica a acestora cu aproximativ 90% in comparatie cu oglinzile clasice si cu 3.8% la nivelul intregii masini. Noile modele electrice de oras Honda e vor beneficia de o autonomie de 200 de kilometri!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter