Honda Civic, punctaj maxim la un test de siguranta

Honda Civic este singura masina care a obtinut scorul maxim la noul test de impact frontal, a anuntat Institutul pentru Siguranta Autostrazii (IIHS). Institutul, finantat de catre companiile de asigurari, a dat publicitatii inca un set de rezultate in urma unor teste de impact frontal cu un vehicul, copac sau stalp, la viteza de 60 de km/h.

IIHS a acordat scoruri “acceptabile” pentru Dodge Dart, Ford Focus, Hyundai Elantra si 2014 Scion tC, indeajuns ca acestia sa castige un loc in Top Safety Pick cu aprecieri, unul dintre clasamentele Institutului. Totusi, niciunul nu a atins performanta modelului Civic in doua sau patru usi, care a primit scoruri bune ceva mai devreme in acest an- un rezultat binemeritat de catre inginerii din Ohio, dupa ce acestia au refacut partea din fata a masinii tocmai pentru a rezista mai bine la acest gen de accidente.

Producatorii folosesc, cu precadere, otel dur, presat la cald, pentru ca acesta protejeaza mai bine in cazul accidentelor frontale. Multe dintre masinile cu succes la public au intampinat probleme la noul test. Nissan Sentra, Kia Soul si 2014 Kia Forte au primit calificativul “slab”, in timp ce Chevrolet Cruze,Chevrolet Sonic si Volkswagen Beetle au fost notate ca “marginale”.”

In cazurile cele mai rele, cabina de siguranta nu a facut fata, airbag-urile soferului s-au miscat in lateral, volanul a fost instabil, iar capul manechinului s-a lovit de bord”, a declarat seful de cercetare de la IIHS, David Zuby.

"Airbag-urile laterale nu s-au deschis sau nu au oferit destula acoperire incat sa protejeze cum trebuie. Toate astea se traduc intr-o protectie marginala sau slaba in timpul accidentelor frontale usoare.", a mai spus el. Incepand cu anul 2013, IIHS a introdus calificativele “acceptabil” sau “bun” astfel incat masinile care pica testul si nu obtin un loc in Top Safety Pick cu felicitari sa fie totusi eligibile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter