Noua hipermasina electrica Lotus de 1.000 de cai ar putea purta numele 'Evija'

Lotus Evija

Daca ne luam dupa inregistrarea oficiala a unei noi marci, e foarte posibil ca urmatoarea hipermasina complet electrica a celor de la Lotus sa poarte numele "Evija".

Presa de specialitate spune ca producatorul de masini sport britanic tocmai ce a aplicat pentru inregistrarea mai multor nume pentru diferite clase, printre care si pentru jucarii sau proiecte aflate in dezvoltare.

Pana acum, oficialii de la Lotus s-au referit la aceasta hipermasina ca la "Type 130", dar stiam sigur ca nu acesta va fi numele final al versiunii de serie.

Acesta va fi primul model Lotus complet nou in mai mult de 10 ani si va marca intrarea marcii in clasa de top a producatorilor de masini sport.

Specificatiile tehnice despre acest vehicul raman, deocamdata, o necunoscuta, desi am aflat ca in proiect au fost implicati si specialistii de la Williams Advanced Engineering.

Surse din interiorul proiectului afirma ca hipermasina va fi echipata cu caroserie monococa din fibra de carbon si motoare electrice pe toate cele patru roti.

In plus, pachetul de baterii va fi localizat chiar in spatele compartimentului pasagerilor, iar masina poate depasi 1.000 de cai putere.

Pe langa propulsie, Lotus a petrecut destul de mult timp lucrand la partile aerodinamice active avansate ale masinii.

Sa nu uitam, de asemenea, ca in mai, directorul executiv al marcii, Phil Popham, descria modelul ca fiind o "hipermasina senzationala gandita si construita in Marea Britanie".

Noul Lotus Type 130 nu este singurul vehicul complet nou pregatit de cei de la Lotus. Inginerii marcii lucreaza, in sediile centrale din Marea Britanie, si la un model SUV, in timp ce succesorul lui Evora este asteptat sa debuteze oficial anul viitor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DEFECTIUNI ASCUNSE ALE UNEI MASINI SECOND HAND
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter