Guvernul SUA si-a dat cu Tesla-n Chrysler

Chrysler Group LLC si Tesla Motors, amandoua conduse de catre directori buni cunoscatori ai media, dau o noua definitie cuvantului razbunare. Tesla a facut un virament de 452 milioane de dolari miercuri pentru a-si plati partea ramasa din imprumutul primit de la departamentul American de Energie.

Compania s-a autodescris ca fiind singura companie americana producatoare de masini care si-a platit in totalitate datoria catre Guvern. Replica taioasa a lui Chrysler a venit patru ore mai tarziu. “Nu chiar, Tesla”. In 2009, Tesla a obtinut un imprumut federal ca parte a programului DOE de a promova dezvoltarea vehiculelor avansate.

In acealasi an, guvernele SUA si al Canada sprijineau Chrysler cu imprumuturi de miliarde de dolari pentru a-i impiedica colapsul. Chrysler, care este condusa cu majoritate de catre producatorul italian Fiat, a returnat statului 7.6 miliarde de dolari in 2011.

“Informarea Tesla este negresit incorecta” , spun reprezentantii Chrysler intr-un post pe blog. “Intrebarea este: memorie scurta sau scurt circuit ?”, au mai comentat ei ironic. Sergio Marchionne a condus atat Fiat, cat si Chrysler din 2009 si multi analisti pun pe seama stilului sau direct critica adusa producatorului american de masini. Acelasi lucru poate fi spus si despre Elon Musk. Musk, care este CEO-ul Tesla din octombrie 2008, foloseste in mod regulat Twitter pentru a trambita realizarile Tesla cat si pentru dezbateri cu cei care spun nu masinii electrice.

Musk a folosit site-ul media joi pentru a lua apararea comunicatului de presa dat de catre companie si a spus ca Chrysler nu poate fi considerata o companie americana pentru ca este o divizie a Fiat si ca acestia nu si-au platit niciodata in intregime imprumutul. Trezoreria SUA a imprumutat Chrysler cu un total de 12.5 miliarde de dolari.

Bunurile de valoare ale lui Chrysler au fost folosite pentru a forma compania actuala, in timp ce miliarde de dolari din imprumuturile federale au fost lasate unei alte entitati numite “Vechiul Chrysler”. Guvernul SUA a recuperat in jur de 11.2 miliarde de dolari din fondurile alocate. In 2011, Trezoreria a declarat ca este putin probabil sa recupereze in intregime 1.3 miliarde de dolari datorati de catre « Vechiul Chrysler ».

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter