Guvernul Romaniei obligat de Bruxelles sa restituie banii dati pe taxa auto

Taxa Auto 2019

Romania ar putea sa fie data in judecata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, in cazul in care nu ramburseaza integral intr-un timp cat mai scurt taxele auto platite de soferi pentru inmatricularea masinilor care ulterior au fost abrogate, deoarece au incalcat legislatia europeana.

Comisia Europeana a trimis o somatie de urgenta spre Bucuresti, dar si un aviz motivat prin care se cer masuri urgente in cazul taxei auto pe care Guvernul trebuie sa o restituie. Oficialii de la Bruxelles au oferit un termen de 60 de zile autoritatilor de a oferi inapoi banii platiti de romani pentru taxele de poluare, inclusiv pentru timbrul de mediu.

Rambursarea banilor a fost insa amanata de mai multe ori in ultimii ani de Guvernul Romaniei prin diverse acte normative si este destul de greu de crezut ca intr-o astfel de criza bugetara se va putea face plata integrala in urmatoarele 2 luni.

Termenele oficialilor bucuresteni aratau ca pana la finalul lunii iunie 2019 vor fi restituite toate taxele, in ciuda faptului ca ca Ministrul Finantelor a anuntat in 2018 ca data limita pentru depunerea cererilor a fost 31 august, iar statul promitea 500 de milioane de lei exclusive pentru aceasta problema si rambursarea totala pana la finalul lui 2018.

Din pacate pentru multi soferi acest termen intial s-a prelungit cu sase luni, insa Comisia Europeana nu este dispusa sa mai astepte si obliga Guvernul sa achite cat mai repede sumele cuvenite.

Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, este ocupata in aceasta perioada cu gasirea unei solutii optime in ceea ce priveste stabilirea noii taxe auto. Acest proiect de lege trebuia sa fie gata de mai multe luni, insa a primit amanari repetate din cauza unor calcul dificile pe care  grupul care se ocupa de acest nu reusesc sa le realizeze.

Cei care se ocupa de realizarea noii Taxe Auto nu gasesc formula optima de calcul care sa nu poata fi atacata in instanta de soferii din Romania.

 

Newsletter

Whatsapp