Grupul MOL a prezentat raportul financiar dupa primele sase luni ale anului

Grupul MOL a anuntat la inceputul lunii august rezultatele financiare inregistrate in prima jumatate a anului curent.

Benzinarie MOL

Astfel, aflam chiar de la oficialii companiei ca Grupul MOL a obtinut in primele sase luni ale anului un rezultat EBITDA de 1.15 miliarde de dolari, ceea ce inseamna exact jumatate din tinta anuala impusa in mod orientativ pentru anul in curs. De asemenea, profitul net al Grupului a fost de 444 de milioane de dolari dupa prima jumatate a anului.

Rezultatul EBITDA raportat de segmentul Upstream a fost cu 10 procente mai scazut in primele sase luni ale anului in curs, avand o valoare de 553 de milioane de dolari. Astfel, cresterea volumelor nu s-a dovedit a fi suficienta pentru a putea compensa scaderea preturilor la petrol si gaze.

In schimb, segmentul a ramas si in aceasta prima jumatate a lui 2019 cel mai mare generator de flux de numerar liber al Grupului MOL. Conform rezultatelor publicate, productia zilnica medie de hidrocarburi a fost de 111.8 barili echivalent petrol pe zi (BEP), cu 2% mai mare fata de anul 2018.

Mai departe, rezultatul operational (Clean CCS EBITDA) al segmentului Downstream a inregistrat dupa prima jumatate a anului in curs o valoare de 403 milioane de dolari, cu 18 procente in scadere fata de perioada similara a anului precedent.

Apoi, rezultatul EBITDA pe segmentul Consumer Services a continuat sa creasca intr-un ritm de doua cifre in monedele locale, sustinut totodata si de o constanta dinamica a marjelor pe segmentele non-fuel si carburanti, ritm de crestere care a incetinit la 6% fata de anul precedent, in USD, ajungand la 207 milioane de dolari in primele sase luni.

Insa, segmentul este sustinut in continuare de cresterea economica puternica din regiunea ECE, inclusiv de cresterea continua de aproximativ 3 procente a pietelor de carburanti.

In continuare, segmentul Gas Midstream a raportat un rezultat EBITDA de 89 de milioane de dolari dupa primele sase luni ale anului in curs, cu 24 de procente mai putin in comparatie cu perioada similara a anului 2018.

De asemenea, la acest capitol trebuie precizat ca in urma recentei achizitii a interconexiunii de gaze naturale dintre Slovacia si Ungaria, FGSZ (MOL Gas Midstream) a devenit singurul Operator de Sisteme de Transport (TSO) din Ungaria.

In cele din urma, vanzarile retail ale MOL Romania au inregistrat in primele sase luni ale anului in curs o crestere pe segmentul de motorina de 3.1 procente, ajungand la 262 kt. In schimb, vanzarile retail de benzina au inregistrat o scadere usoara de doar 1.3%, ajungand la un nivel de 77 kt.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: MOL

Newsletter