Google Maps pregateste noi functii dedicate soferilor masinilor electrice

Masinile electrice sunt din ce in ce mai cautate de clientii de pe piata auto, drept pentru care Google Maps ar putea integra in viitor cateva functii noi dedicate in mod special acestora.

Google Maps pregateste noi functii dedicate soferilor masinilor electrice

Asa cum ne putem aduce aminte, la finalul anului trecut, Google Maps se lauda cu integrarea unei prime functii dedicate in mod special soferilor de masini electrice, din ce in ce mai multi la aceasta ora!

Astfel, prin intermediul acelei functii noi, soferii de masini electrice aveau posibilitatea de a vedea statiile de incarcare aflate in apropiere. Infrastructura pentru masinile electrice este inca la inceput de drum in multe zone ale lumii, drept pentru care o asemenea functie este extrem de utila soferilor masinilor electrice!

Producatorul sistemului de operare Android pregateste acum alte doua functii importante, dedicate tot soferilor de masini electrice.

Statii de incarcare afisate pentru soferi pe Google Maps

Prima functie se refera la posibilitatea soferilor de a afisa in cadrul aplicatiei statiile de incarcare compatibile cu porturile disponibile pentru masina pe care o conduc. Astfel, soferii vor putea alege mult mai rapid statia de incarcare potrivita pentru masina noi, fara a mai exista riscul de a constata ca nu pot incarca masina din cauza unor porturi diferite.

Citeste si: Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

A doua functie despre care mentionam in randurile anterioare, pe care o pregatesc specialistii producatorului sistemului de operare Android, vizeaza integrarea in aplicatie a unui sistem de plata pentru sesiunea de incarcare.

Cel mai probabil, este vorba despre un model similar cu cel in care utilizatorii pot cumpara diverse aplicatii din Google Play Store. Soferii vor beneficia astfel de inca o functie care le-ar putea simplifica viata!

Conform primelor informatii oferite de cei care lucreaza la aceste proiecte, ambele noutati dedicate soferilor de masini electrice vor aparea in codul sursa al viitoarei versiuni 10.3 de Google Maps.

Desi au fost deja observate de dezvoltatorii software de la XDA Developers, este posibil ca cele doua functii noi sa nu fie integrate si in variantele finale ale versiunii 10.3 de Google Maps. Insa, daca totul va merge bine in timpul testelor, acestea vor fi integrate in cadrul aplicatiei cat de curand!

Asa cum soferii masinilor electrice stiu deja, Google Maps afiseaza la ora actuala in cadrul aplicatiei statiile de incarcare dezvoltate de Tesla, Chargepoint, SemaConnect, EVgo, Blink, ChargeMaster, Pod Point si Chargefox.

Cel mai probabil, numarul furnizorilor de statii de incarcare pentru masinile electrice vor creste treptat in perioada urmatoare, urmand sa includa la un moment dat si statiile din tara noastra!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter