GM vrea sa ajunga in top datorita tehnologiei 4G

Filiala OnStar care apartine companiei General Motors a devenit recent un pion foarte profitabil. Analistii au stabilit pentru OnStar un venit anual de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Intrebarea pentru GM este urmatoarea: poate OnStar sa fie mai mult decat atat? Dan Akerson, CEO GM, si alti cativa directori de top, se straduiesc sa lanseze un nou model OnStar, orientat spre confort, siguranta si securitate, care sa fie disponibil cu abonament lunar.

Ei vor sa stabileasca un acord intre GM si AT&T pentru a oferi conectivitate LTE 4G – cel mai rapid tip de conexiune la internet wireless disponibil in momentul de fata - incepand de anul viitor, prin intermediul OnStar. Akerson le-a spus analistilor de stoc in aceasta luna ca acordul 4G "a deschis cateva linii cu potential de afaceri care nu exista acum in OnStar. Astfel, cand cautam sa aflam ce putem face cu tehnologia 4G intr-o masina, ne dam seama ca putem fi pusi in situatia de a schimba in intregime strategia de afaceri".

GM prevede aplicatii personalizate, de divertisment si legaturi imbunatatite cu dealerii. Pentru a crea noul OnStar, cei de la GM par dispusi sa reporneasca o afacere care ar genera profituri constante, chiar daca pentru moment cresterea potentialui companiei este limitata. OnStar isi va pastra caracteristicile de baza (prevenirea coliziunilor, serviciile de securitate si sistemele de navigare), dar tehnologia 4G le va permite celor de la GM sa depaseasca alti constructori de masini.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter