GM isi deschide un nou sediu international in Singapore

General Motors, cu cea mai mare piata de cosum in China, isi deschide un nou sediu international in Singapore pentru a facilita supravegherea atenta a pietei, inclusiv a celei din Asia de Sud-Est si India.

Inaugurarea va avea loc in al doilea trimestru al anului viitor, iar Stefan Jacoby, vicepresedintele companiei, va avea in subordine circa 120 de angajati, declara GM.

General Motors, in prezent cu sediul in Shanghai, dirijeaza vanzarile din Coreea de Sud, Orientul Mijlociu, Africa, Australia si Noua Zeelanda.

In luna august GM si-a reorganizat afacerile din strainatate si a despartit astfel China, numindu-l pe Tim Lee presedintele operatiunilor General Motors la nivel mondial, iar Jacoby a fost insarcinat cu administrarea afacerii din peste 100 de tari si teritorii.

Lee ramane in Shanghai unde va monitoriza activitatea a 12 parteneri comerciali si mai mult de 55.000 de angajati.

"žCe isi doreste General Motors este sa fortifice vanzarea pe pietele prospere din Asia si Africa, cum ar fi Indonesia", spune Namrita Chow, analist la IHS Automotive in Shanghai.

"žUn centru in Singapore va ajuta GM sa-si extinda atentia asupra acestor piete, fara a fi tinute la distanta de operatiunile din China."

GM a patruns in 1994 in India si detine doua fabrici in aceasta tara. In Thailanda, grupul are o fabrica de camionete si autobuze. GM a vandut 2.84 milioane de vehicule in China anul trecut, cea mai mare piata a companiei, in vreme ce anul acesta se preconizeaza un numar de 3 milioane de unitati vandute.

Pana in 2016 producatorul american va investi 11 miliarde de dolari in fabricile si produsele din China si va construi aici 4 fabrici de asmblare pentru a sustine productia de 5 milioane de unitati la care intentioneaza sa ajunga pana in 2015.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter