Germania propune Uniunii Europene un compromis in privinta reducerii emisiilor

Articol scris de Adi S., in data de 10 Octombrie 2018

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezinta o tema importanta la Bruxelles, Parlamentul European abordand-o extrem de serios in ultima vreme. Dupa toate scandalurile care au cuprins lumea auto in ultimii ani, oficialii europeni au hotarat sa ia anumite decizii clare in aceasta privinta.

Incalzirea globala si toti ceilalti factori de ordin climatic ne dau de inteles ca a sosit momentul zero pentru a face ceva inainte de a fi mult prea tarziu. Semnele poluarii pot fi vazute la orice pas, in orice tara din lume, insa poate ca inca mai putem face ceva!

Parlamentul European a adoptat in urma cu o saptamana o lege prin care este prevazuta reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Mai intai, reducerea emisiilor ar trebui sa fie de pana la 25% pana in anul 2025, reducerea finala ajungand pana la 40% pana in anul 2030.

Calculul se face avand la baza limita stabilita pentru anul 2021. Chiar daca aceasta lege a fost adoptata, asta nu inseamna ca a fost si aprobata. Pentru asta este nevoie de acordul tuturor statelor membre, ceea ce nu este foarte usor de obtinut. Tintele propuse nu sunt deloc mici, ceea ce face ca unele state sa nu aiba curajul sa mearga pe mana acestei legi.

Spre exemplu, Germania este una dintre tarile care se opune acestor procente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Guvernul german incearca sa ajunga la un compromis pe aceasta tema, dorinta lor fiind aceea de a fi stabilita o reducere totala a emisiilor de doar 30 de procente.

Germanii nu au stat mult pe ganduri si au facut demersurile necesare pentru a isi castiga aliati de partea sa, tarile est europene aratandu-si deja sprijinul. Chiar daca unele tari importante precum Franta sau Olanda isi doresc cu ardoare ca legea sa ramana in aceeasi forma actuala, cel mai probabil Germania va avea castig de cauza, adunand in jurul sau numeroase tari.

Cel mai probabil, acest compromis propus de Germania va fi acceptat de cei de la Uniunea Europeana. Nu trebuie sa uitam ca Germania gazduieste cei mai importanti producatori auto din industria europeana, ceea ce poate cantari greu in aceste negocieri.

O varianta de mijloc a fost propusa de Austria, acestia mergand pe ideea unei reduceri a emisiilor de dioxid de carbon cu 35 de procente. Ramane de vazut care va fi in cele din urma cea mai potrivita varianta pe care o vor alege statele membre ale Uniunii Europene.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa o perioada aproape interminabila de pregatire a pietii, e momentul sa facem cunostinta cu noul Ford Focus ST. A meritat asteptarea? Noi suntem de parere ca da, cel putin...
de - 20 Februarie 2019
Politele RCA ar putea suferi modificari importante dupa o propunerea a Consiliului Concurentei prin care se incearca introducerea a noi criterii de risc, pe langa cele existente pana in momentul...
de - 20 Februarie 2019
Clasa G este un reper important atat pentru intreaga gama de modele ale celor de la Mercedes, cat si pentru segmentul auto din care face parte. De 40 de ani,...
de - 19 Februarie 2019
Kia a demarat la mijlocul acestei luni un parteneriat cu organizatia de cercetare si consultanta auto World Shopper. In aceste conditii, a fost demarata campania de cercetare “Electric Mission”, campanie...
de - 19 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

17690.00 EUR - 20 Februarie 2019
41900.00 EUR - 20 Februarie 2019
11900.00 EUR - 20 Februarie 2019
5100.00 RON - 20 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare