Germania propune Uniunii Europene un compromis in privinta reducerii emisiilor

Articol scris de Adi S., in data de 10 Octombrie 2018

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezinta o tema importanta la Bruxelles, Parlamentul European abordand-o extrem de serios in ultima vreme. Dupa toate scandalurile care au cuprins lumea auto in ultimii ani, oficialii europeni au hotarat sa ia anumite decizii clare in aceasta privinta.

Incalzirea globala si toti ceilalti factori de ordin climatic ne dau de inteles ca a sosit momentul zero pentru a face ceva inainte de a fi mult prea tarziu. Semnele poluarii pot fi vazute la orice pas, in orice tara din lume, insa poate ca inca mai putem face ceva!

Parlamentul European a adoptat in urma cu o saptamana o lege prin care este prevazuta reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Mai intai, reducerea emisiilor ar trebui sa fie de pana la 25% pana in anul 2025, reducerea finala ajungand pana la 40% pana in anul 2030.

Calculul se face avand la baza limita stabilita pentru anul 2021. Chiar daca aceasta lege a fost adoptata, asta nu inseamna ca a fost si aprobata. Pentru asta este nevoie de acordul tuturor statelor membre, ceea ce nu este foarte usor de obtinut. Tintele propuse nu sunt deloc mici, ceea ce face ca unele state sa nu aiba curajul sa mearga pe mana acestei legi.

Spre exemplu, Germania este una dintre tarile care se opune acestor procente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Guvernul german incearca sa ajunga la un compromis pe aceasta tema, dorinta lor fiind aceea de a fi stabilita o reducere totala a emisiilor de doar 30 de procente.

Germanii nu au stat mult pe ganduri si au facut demersurile necesare pentru a isi castiga aliati de partea sa, tarile est europene aratandu-si deja sprijinul. Chiar daca unele tari importante precum Franta sau Olanda isi doresc cu ardoare ca legea sa ramana in aceeasi forma actuala, cel mai probabil Germania va avea castig de cauza, adunand in jurul sau numeroase tari.

Cel mai probabil, acest compromis propus de Germania va fi acceptat de cei de la Uniunea Europeana. Nu trebuie sa uitam ca Germania gazduieste cei mai importanti producatori auto din industria europeana, ceea ce poate cantari greu in aceste negocieri.

O varianta de mijloc a fost propusa de Austria, acestia mergand pe ideea unei reduceri a emisiilor de dioxid de carbon cu 35 de procente. Ramane de vazut care va fi in cele din urma cea mai potrivita varianta pe care o vor alege statele membre ale Uniunii Europene.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Iubitorii de masini s-au plans intotdeauna de marimea grilei noului BMW X7, asa ca sa nu uitam ca si grila celor de la Lexus a crescut putin in ultimii ani,...
de - 19 Iunie 2019
Motoare aspirate natural, in sase cilindri. Ei da, seful de la Porsche GT, Andreas Preuninger, nu mai trebuie sa spuna nimic altceva. Am facut o vizita la baza tehnica a...
de - 19 Iunie 2019
Aston Martin Valhalla este noul nume ales de producatorul britanic pentru viitoarea hipermasina cu motor central. Numele vine din mitologia novegiana si se refera la locul in care se duc...
de - 19 Iunie 2019
Volkswagen se pregateste intens in aceasta perioada de lansarea noii generatii Golf, una dintre cele mai asteptate noutati din lumea auto in aceasta a doua parte a anului curent. Asa...
de - 19 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare