Germania solicita celor de la Opel un recall pentru modelele Corsa si Adam

Opel Corsa

Opel se confrunta la ora actuala cu probleme serioase chiar in Germania, acolo unde autoritatile au descoperit niste probleme la doua dintre modelele din portofoliul producatorului. Mai exact, este vorba despre modelele Adam si Corsa, despre care se spune ca ar fi depasit limita admisa de legislatie in cazul emisiilor de oxizi de azot.

Asadar, facem ce facem si revenim la aceleasi probleme legate de emisiile poluante! Important este ca autoritatile germane au descoperit in timp util aceasta problema, luand decizia de a lua masuri imediate. Din pacate, aceste masuri nu ii fac fericiti nici pe cei de la Audi si nici pe clientii acestora!

Spunem asta deoarece autoritatile germane i-au obligat pe cei de la Audi sa recheme in service anumite exemplare ale modelelor Adam si Corsa. Conform presei germane, anumite exemplare ale celor doua modele din portofoliul Audi au inregistrat in conditii reale de trafic emisii cu mult peste limita admisa de lege in cazul emisiilor cu oxizi de azot.

Mai exact, este vorba despre niste modele echipate cu unitati de motorizare pe benzina. Si nu sunt deloc putine la numar, recall-ul fiind organizat pentru nu mai putin de 210.000 de masini. Conform primelor informatii, numai un sfert din aceste masini se regasesc la acest moment in Germania, celelalte fiind inregistrate pe alte piete pe care au fost vandute.

Conform informatiilor care au fost facut publice pana la aceasta ora, un control al calitatii realizat chiar de specialistii celor de la Opel a aratat ca sonda Lambda cu care sunt echipate unele modele Adam si Corsa nu ar fi “suficient de robusta” la viteze mari. Mai exact, ar fi vorba despre exemplarele produse in anii 2018 si 2019. In aceste conditii, acele masini care circula peste 50.000 de kilometri ar putea depasi nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viata. Informatia a fost data publicitatii chiar de un purtator de cuvant al producatorului german!

Oricum am vrea sa o privim, aceasta veste nu este deloc una fericita pentru posesorii acestor masini. Mai ales in cazul in care este vorba despre niste masini abia cumparate in urma cu cateva luni sau chiar mai putin! Conform producatorului, o parte dintre clientii afectati au fost deja informati cu privire la aceste probleme, acestia fiind rugati sa se prezinta cu masina la o reprezentanta Opel pentru verificarile de rigoare. In cazul in care se vor descoperi ca aceste probleme chiar exista, softul masinilor in cauza va fi actualizat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter