General Motors primeste o investitie generoasa pentru masinile autonome. Care este urmatorul pas?

Masina autonoma General Motors

Masinile autonome nu mai sunt de multa vreme de domeniul trecutului. Daca in urma cu cativa ani abia desluseam in imaginatia noastra ideea ca masinile s-ar putea conduce singure, 2018 este anul in care ni se confirma ca aceasta tehnologie este posibila si in curand o vom putea atinge. Masinile zburatoare erau un vis sau un efect cinematografic despre care ne intrebam cu o mare curiozitate “Oare cum au reusit sa faca ceva ireal sa para posibil?”. In 2018 nu ar mai trebui sa ne intrebam asta, ci… oare suntem pregatiti pentru ceea ce ne ofera industria automobilelor?

Oare exista suport pentru masinile autonome? Sunt ele sigure avand in vedere ca de cand au inceput testele s-au inregistrat doua accidente? Oamenii incep sa creada treptat in puterea masinilor care te plaseaza in pozitia de pasager permanent. Masinile care vor actiona in locul nostru, care vor gandi pentru noi si care sunt dotate cu inteligenta artificata astfel incat noua sa ne raman doar placerea plimbarii. Dar oare este corect fata soferi?

Constructorii auto sustin ca aceasta este cea mai sigura cale catre un numar mai mic de accidente si nu as putea sa-i contrazic. Masinaria este construita sa actioneze in aceeasi secunda de cum a observat ca exista un moment neplacut sau un obstacol. Creierul uman este construit sa trimita mesajul catre corp poate cu o fractiune de secunda mai tarziu, insa aceasta fractiune de secunda poate sa fie fatala.

Tocmai de aceea, General Motors a reusit sa obtina un sprijin financiar care priveste dezvoltarea automobilelor autonome. Suma nu este deloc mica, aceasta ajunga la valoarea de 2.25 de miliarde de dolari. Banii vin din partea fondului de investitii SoftBank, un fond de investitii nipon. Insa nimic nu poate fi primit pe gratis, asa ca General Motors este de acord sa ii ofere firmei nipone un procent de 20% cota de participare in cadrul diviziei masinilor autnome.

Aceasta suma mare este suficienta cat sa ajute General Motors sa puna pe picioare o masina autonoma perfecta pentru scos pe strazi incepand cu anul 2019. Si asta nu este tot caci nu vorbim doar despre teste, ci despre comercializarea la scara larga a acestui tip de masina. Datorita investitiei nipone, General Motors s-ar putea sa fie prima companie auto care chiar vinde o masina autonoma cu drepturi depline.

De la aceasta investitie pana la o noua fila in cartea istoriei auto… sunt doar cateva luni. Cateva luni in care orice idee am avea noi despre masinile traditionale se schimba, tehnologia spunandu-si cuvantul si punand penita stiloului la capatul erei in care oamenii isi faceau griji pentru trafic, urmand sa lase totul in seama masinilor care ii transporta dintr-un loc in altul pe post de pasageri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter