General Motors investeste masiv in Mexic

General Motors vrea sa investeasca 691 de milioane de dolari pentru a-si extinde operatiunile din Mexic, inclusiv fabrica din Toluca. "Planurile includ construirea unei noi fabrici in Silao (centrul Mexicului), unde sa se construiasca transmisiile cu opt viteze, plus o imbunatatire a uzinei din San Luis Potosi, unde vor fi construite transmisii de ultima generatie", a declarat  Ernesto Hernandez, presedinte GM Mexic.

Cu numeroase acorduri pentru comert liber, forta de munca ieftina si apropierea de piata auto din SUA si cererile tot mai mari din America de Sud, producatorii auto si-au setat pentru o perioada de de doi ani sa infiinteze noi magazine si sa se extinda intr-o tara pe care analistii considera ca ar putea intrece Brazilia, unde se dezvolta cea mai mare economie din America Latina.

"Piata auto influenteaza foarte mult astazi economia mondiala si reprezinta mai mult de 20% din PIB. De asemenea, continua sa fie o industrie fundamentala pentru atragerea investitiilor in sectoarele productive ale economiei", a spus Hernandez. GM nu a precizat cati oameni vor fi angajati in Mexic, unde marele producator are deja 15.000 de angajati la patru complexe.

Producatorul din Statele Unite construieste masinile Chevrolet Silverado si camioanele GMC Sierra in Silao; Chevy Sonic si Captiva si Cadillac SRX in Ramos Arizpe; si Chevy Aveo, Trax si Tracker in San Luis Potosi. GM, care se afla pe piata auto din Mexic de 78 de ani, este producatorul auto numarul doi din Mexic, dupa Nissan. Piata auto din Mexic ocupa locul opt in topul producatorilor din lume.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter