General Motors anunta dezvoltarea unor SUV-uri si pick-up-uri 100% electrice

General Motors a anuntat recent ca in perioada urmatoare isi va concentra atentia spre electrificarea gamei, urmand sa lanseze o serie de SUV-uri si pick-up-uri 100% electrice.

General Motors anunta dezvoltarea unor SUV-uri si pick-up-uri 100% electrice

In ultimul an am vorbit cu totii din ce in ce mai des despre electrificare, aceasta directie fiind imbratisata de tot mai multi producatori importanti de pe scena auto internationala.

In contextul noilor norme europene cu privire la limita maxima de emisii regasita la nivel de gama, toti producatorii incearca din rasputeri sa aduca pe piata modele noi, electrice, care sa duca media de emisii a gamei la un nivel cat mai redus.

Aceasta strategie este anuntata acum si de cei de la General Motors, acestia transmitand recent ca in perioada urmatoare vor lansa mai multe SUV-uri si pick-up-uri 100% electrice.

Conform primelor informatii care au fost dezvaluite pana acum de oficialii celor de la General Motors, primul model electric cu care vom face cunostinta va fi un pick-up. Acesta va intra pe linia de productie incepand cu anul 2021, productia acestuia urmand sa se desfasoare in cadrul uzinei GM din Detroit - Hamtramck.

Totodata, oficialii General Motors au anuntat si investii importante in cadrul acestei uzine de peste Ocean, in aceasta fiind directionate fonduri in valoare de peste doua miliarde de dolari. GM isi doreste sa extinda aceasta uzina, acolo urmand sa fie dezvoltate si construite mai multe modele electrice.

Modelul in cauza, pe care l-am mentionat in randurile anterioare, va fi primul pick-up electric dezvoltat vreodata de cei de la General Motors. Potrivit celor declarate de oficialii General Motors, productia acestuia este programata sa debuteze la sfarsitul anului 2021. Dupa lansarea acestui model, cei de la General Motors isi propun sa aduca pe piata mai multe SUV-uri si chiar si alte pick-up-uri, toate urmand sa beneficieze de o propulsie 100% electrica.

General Motors a confirmat recent si rezultatul colaborarii cu cei de la Honda, aceasta fiind prezentat sub forma unui vehicul electric si autonom numit Cruise Origin.

Recent, cei de la General Motors au confirmat si productia de serie a lui Cruise Origin, acesta urmand sa fie utilizat in cadrul unor servicii de ride-sharing, pe modelul Uber sau Lyft. Conform oficialilor GM, americanii ar economisi sume importante de bani daca in viitor vor renunta sa isi cumpere noi masini si daca ar apela la aceste servicii de tip ride-sharing sau ride-hailing.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter