Gemballa prezinta prima supermasina pesonalizata, cu peste 800 cp!

Gemballa Supercar

Inca de la momentul fondarii, in 1981, Gemballa s-a specializat in modificarea vehiculelor construite de alti producatori, in cea mai mare parte Porsche, asa ca si-a creat un nume ca fiind unul dintre cei mai buni tuneri germani.

Da, e posibil ca acest cuvant sa nu fie cel mai potrivit de vreme ce, din 1985, firma a fost recunoscuta, de catre German Motor Vehicles Authority, ca producator de automobile certificat.

In ciuda acestui lucru, Gemballa nu a construit inca o masina proprie, dar acest lucru e pe cale sa se schimbe. Compania tocmai ce a anuntat ca planuieste sa produca prima sa supermasina, prima in cei 38 de ani de istorie.

Pentru a face acest lucru posibil, firma si-a deschis portile, pentru prima data din 2010, unor noi investitori. Sa nu uitam ca, in 2010, compania a fost cumparata, dupa moartea fondatorului Uwe Gemballa, de actualul proprietar Steffen Korbach si de alti cativa investitori.

Din 2010, in companie au fost investiti peste 15 milioane de euro, bani folositi in special pentru relansarea unor proiecte mai vechi sau mai noi de tuning. Cu fonduri de 20 de milioane de de euro la dispozitie, Gemballa planuieste prima sa masina proprie si personalizabila.

"Avem in plan o supermasina sport cu un design unic si agresiv si un motor care va ajunge la 800 de cai putere", a declarat Steffen Korbach, proprietarul si directorul Gemballa.

"Tocmai de aceea, vom incerca sa facem legatura cu legendele Gemballa si sa implementam mai multe concepte inovative. Va puteti astepta la un vehicul fara compromisuri, radical, pur si foarte luxos", a mai adaugat oficialul german.

Anuntul a fost acompaniat si de un desen al viitoarei supermasini cu motor central. Modelul arata cu adevarat spectaculos dar, sa nu uitam, majoritatea desenelor arata astfel, asa ca ne rezervam dreptul de a judeca produsul final.

Lansarea primei supermasini Gemballa va coincide si cu reinventarea companiei si transformarea ei intr-un producator auto de serie mica, dar si intr-un tuner "care va presta modificari exclusive si extreme asupra masinilor, mai ales conversii ale vehiculelor Porsche".

Primele idei de design vor fi prezentate, curand, unei clientele selecte, iar primul prototip va fi construit chiar in 2020. Mai mult, daca totul merge bine, productia de serie ar putea incepe in 2022.

Gemballa va fonda acest proiect prin intermediul unui fond privat si a unor societati cu capital de risc, discutiile pe aceasta tema fiind "deja in derulare".

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Gemballa

Newsletter