Geely cumpara 9.69% din Daimler AG! Chinezii vor sa revolutioneze gama Mercedes-Benz cu automobile electrice!

Mercedes-Benz EV Concept

Atunci cand spui Mercedes-Benz, spui de fapt precizie nemteasca. Doar ca de cateva zile incoace poti sa te gandesti si la inovatii cu aura chinezeasca. Si cand spun asta nu ma refer la proasta calitate, asa cum toti sunt obisnuiti cu presupusele chinezarii, ci la tehnologie avansata pentru Mercedes-Benz.

De ce toate astea intr-un articol? Pentru ca Geely mai face un pas peste hotarele tarii sale si ajunge si in familia nemtilor de la Daimler AG, de unde cumpara o cota de 9.69% din companie. Asta inseamna ca aproximativ 10% din compania detinatoare Mercedes-Benz este acum in cosul de cumparatorui al celor de la Geely.

De pe rafturile industriei auto, chinezii de Geely au luat cate ceva si de la Volvo, dar si de la o companie londoneza producatoar de taxiuri, si iata cum chinezii ajung si pe rafturile nemtesti si iau cam 10% din ceea ce inseamna Mercedes-Benz.

Chiar daca procentul nu este atat de impunator, 10% pentru Geely inseamna sa devina cel mai mare actionar al companiei. Inainte de Geely erau Kuwait Investment Authority cu 6.8% si BlackRock cu 6%, insa acum cei de la Geely detin suprematia.

Chinezii anunta ca au planuri destul de marete pentru Mercedes-Benz si isi doresc sa devina cel mai important furnizor de automobile electrice din lume. Competitia este stransa, avand in vedere ca sunt urmariti din toate unghiurile de cei de la Tesla, Google si Waymo. Insa chinezii de la Geely nu-si fac griji avand in vedere ca se vor alia cu Mercedes si vor da industria automobilelor electrice peste cap.

Partea cea mai interesanta in toata aceasta poveste este faptul ca imediat ce si-au anuntat cota parte din Daimler AG, cei de la Geely au crescut in actiunile la bursa din Hong Kong cu 10%.

Nu e de mirare ca planurile propuse de Geely sunt marete, avand in vedere ca la capitolul tehnologie avansata cine ar putea sta mai bine decat ei si mintile istete cu care lucreaza? Si cand iei un automobil de calibrul lui Mercedes si il lansezi pe piata automobilelor electrice de top… asta nu inseamna decat un real succes.

Asteptam cu nerabdare sa vedem cand ne vor surprinde Geely si Mercedes-Benz cu un model care sa ne faca sa ramanem fara cuvinte. Eleganta nemteasca a lui Mercedes si spiritul inovator al companiei Geely vor face o echipa frumoasa in acest proces de revolutie tehnologica la nivel auto.

Ne asteapta surprize frumoase in viitor!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter