GALERIE FOTO Sony se lanseaza pe piata auto cu un model electric - Vision S

GALERIE FOTO Sony se lanseaza pe piata auto cu un model electric – Vision S

Producatorul de echipamente electronice Sony este gata sa intre pe piata auto.

Una dintre cele mai mari companii de echipamente electrice, Sony, vrea sa ia cu asalt piata auto si a prezentat primul ei concept de masina. Este vorba despre un model electric, care la prima vedere se aseamana foarte mult cu masinile Tesla.

Modelul prezentat la Consumers Electronics Show se numeste Vision S si a fost dezvoltat in parteneriat cu Bosch, Continental, NVIDIA si Qualcomm, iar daca va fi lansat, promite sa rivalizeze cu cele mai cunoscute modele electrice de pe piata. Din punct de vedere al performantelor, masina Sony promite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4,8 secune si sa atinga o viteza maxima de 239 km/h. Singurul aspect in privinta carora japonezii nu au dat detalii este autonomia, lucru care ne facem sa credem ca inginerii mai au multe lucruri de pus la punct la acest capitol. Probabil este si motivul pentru care masina nu a intrat inca in productia de serie.

Ceea ce a impresionat in mod deosebit la lansarea Vision S a fost interiorul, care beneficiaza de cel mai mare display de pe piata. La interior se mai afla alte doua monitoare, plasate pe tetierele scaunelor din fata, care ruleaza un sistem multimedia diferit.

De asemenea, tehnicienii de la Sony se lauda ca masina este complet autonoma, reusind sa se conduca singura datorita celor 33 de senzori montati in jurul caroseriei. Vorbim de senzori de miscare si radare care permit detectarea si recunoasterea pietonilor si a obiectelor aflate in afara vehiculului.

VIDEOCLIPUL ZILEI