Fuziunea dintre Fiat Chrysler si PSA e aproape gata. Cand se vor semna actele

Una dintre cele mai asteptate fuziuni din domeniul auto, cea dintre Fiat Chrysler și grupul PSA este aproape sa se realizeze.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) si PSA, proprietarul Peugeot, si-au informat angajatii ca vor semna un acord angajant de fuziune in urmatoarele saptamani. Cand toate actiunile se vor incheia, cele doua companii vor crea al patrulea cel mai mare producator auto din lume.

Potrivit documentelor obtinute de Reuters, la nivelul celor doua companii au fost formate noua grupuri de lucru care sa duca la bun sfarsit fuziunea. Acesta vor fi conduse de directorul financiar si şeful dezvoltarii afacerilor la nivel global al Fiat Chrysler, David Ostermann, si de vicepresedintele executiv pentru programe si strategie al PSA, Olivier Bourges.

Fuziunea nu este insa lipsita de probleme. General Motors i-a intentat un proces companiei Fiat Chrysler, acuzand faptul ca a mituit liderii sindicali in timpul negocierilor pentru contractele de munca, provocand astfel grupului GM o crestere semnificativa a costurilor.

Preşedintele FCA, John Elkann, a declarat saptamana trecuta că nu este ingrijorat de procesul "socant" intentat de GM si ca este optimist ca acordul de fuziune va fi incheiat pana la sfarsitul anului.

Fiat Chrysler Automobiles inglobeaza companiile Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks si Ferrari. De cealalta parte, grupul PSA detine brandurile Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel si Vauxhall.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter