Fostul CEO VW, Martin Winterkorn, acuzat in scandalul Dieselgate! Care sunt motivele?

Martin Winterkorn fost CEO VW

Va mai amintiti de celebrul scandal Dieselgate din anul 2015, in urma caruia nemtii fentau la propriu emisiile CO2 pentru motoarele diesel? In legatura cu acest aspect este acuzat si fostul CEO al Volkswagen, Martin Winterkorn.

Dupa scandalul care a zguduit intreaga piata auto, pe langa demisiile si sanctiunile aplicate diferitilor oameni cu functii cheie din conducerea Volkswagen, motorul diesel a simtit si o scadere in vanzari, fiind inregistrate cele mai mari scaderi ale vanzarilor din toata istoria acestui motor.

Mai nou, fostul CEO Volkswagen, Martin Winterkorn este acuzat in mod oficial in Statele Unite ale Americii de conspiratie si frauda in scandalul software-ului ce pacalea testele de emisii poluante. Partea buna pentru acesta este ca nu poate fi arestat daca nu paraseste tara natala. Pe scurt, ramane in Germania si va fi liber sau va pleca in concediu si va risca sa ajunga in SUA... la penitenciar.

In legatura cu celebrul scandal Dieselgate din anul 2015, autoritatile americane nu au renuntat la caz, continuand ancheta. Mai nou, aceasta ancheta da roade aparand probe noi. Acestea vizeaza personalul implicat in functiile cheie ale companiei Volkswagen, dar si presupusii vinovati.

Printre acestia se numara si celebrul Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen. Martin este pus sub acuzare de o curte federala din Michigan intrucat a aprobat utilizarea in continuare a softului de pacalire a testelor emisiilor poluante pentru a putea trece testele de emisii impuse de autoritatile americane.

Autoritatile americane nu s-au sfiit sa faca publice noile informatii in legatura cu persoanele implicate in acest proces, afirmand ca in urma unei intalniri din Wolsburg din data de 27 iulie 2015, Winterkorn a fost informat cu privire la faptul ca autoritatile americane intentioneaza sa retraga certificarea pentru unele modele de autovehicule din cauza nerespectarii pragurilor maxime privind poluarea.

Mai departe, justitia americana afirma ca Martin Winterkorn a aprobat continuarea ascunderii fata de autoritatile americane a evaluarii deficitare a emisiilor poluante prin software-ul pentru pacalirea acestora.

Prin urmare, Winterkorn este acuzat de fraudarea Statelor Unite ale Americii prin actul Clean Air Act, document ce prevede clar anumite conditii de mediu. Astfel, acesta devine cel mai important pion din curtea conducerii Volkswagen pus sub acuzare in scandalul Dieselgate.

Din nefericire pentru americani, Germania nu extradeaza cetatenii in tari care nu fac parte din Uniunea Europeana, fapt pentru care, fostul CEO al Volkswagen va scapa nepedepsit.

In legatura cu acest subiect a fost intrebat si Volkswagen, insa, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze acest subiect pe motiv ca nu comenteaza comportamentul individual al unor persoane.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter