Fostul CEO Volkswagen a fost acuzat oficial de frauda in scandalul Dieselgate

Fostul CEO Volkswagen a fost acuzat oficial de frauda in scandalul Dieselgate

Fostul CEO al producatorului german Volkswagen, Martin Wintercorn, a fost pus oficial sub acuzarea de frauda de catre autoritatile germane pentru implicarea sa in scadalul Dieselgate. Nu este prima acuzatie de acest fel care i se aduce lui Wintercorn, acesta primind aceeasi acuzatie in 2018 si in Statele Unite.

Insa, in cazul in care nu va parasi Germania, Martin Wintercorn nu va putea fi inca arestat. Totusi, procurorii germani sustin ca Wintercorn risca la acest moment pana la nu mai putin de 10 de ani de inchisoare pentru frauda si pentru incalcarea mai multor legi in vigoare.

Scandalul Dieselgate a devenit usor usor de domeniul trecutului pentru cei de la Volkswagen, producatorul german dovedind intregii lumi ca a putut trece peste o problema de dimensiuni considerabile. In ciuda amenzilor uriase pe care le are de platit, Volkswagen da semne ca a trecut peste tot acest scandal si ca isi continua drumul spre viitor.

De asemenea, putem vedea acest lucru si in cifrele de vanzari obtinute de modelele din gama constructorului german, acestea dovedind ca pasionatii auto nu si-au pierdut increderea in brandul german. De asemenea, Volkswagen a anuntat investitii serioase in viitorul electric, ceea ce ne arata ca soferii producatorului se gandesc deja la ceea ce va urma!

Nu la fel de bine stau lucrurile si pentru fostul CEO al celor de la Volkswagen, si anume Martin Wintercorn. In luna mai a anului trecut, Wintercorn a fost pus oficial sub acuzare in SUA de catre o curte federala din Michigan.

Procurorii americani i-au reprosat acestuia ca a aprobat utilizarea in continuare a unui siftware prin care emisiile puteau fi pacalite, cu scopul ca masinile sa treaca peste testele impuse de autoritatile de peste Ocean. Avand in vedere ca Germania nu extradeaza cetatentii condamnati catre tari care nu sunt in UE, Wintercorn nu a putut fi arestat.

Insa, chiar si asa, Martin Wintercorn nu a scapat de probleme. Si asta pentru ca fostul CEO al celor de la Volkswagen a fost acuzat acum si de procurorii germani. Pe langa Wintercorn, alti patru fosti oameni din conducerea Volkswagen au fost pusi sub acuzare, insa numele lor nu este inca cunoscut.

Acestia sunt acuzati pentru incalcarea mai multor legi in vigoare si pentru ca nu au informat autoritatile cu privire la folosirea dispozitivelor de trucare a emisiilor in scadalul Dieselgate. Procurorii noteaza faptul ca Wintercorn poate primi o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare! 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter