Noile Ford S-Max Hybrid si Galaxy Hybrid vor fi lansate in 2021

Noile modele S-Max Hybrid si Galaxy Hybrid vor fi lansate la inceputul anului 2021, conform unui anunt recent publicat de oficialii Ford.

Ford S-Max

Oficialii Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca noile modele S-Max Hybrid si Galaxy Hybrid vor fi produse in cadrul uzinei de la Valencia, urmand sa fie lansate la inceputul anului 2021. De asemenea, constructorul american a mai anuntat si ca va face unele investitii serioase in cadrul uzinei spaniole pentru a putea sustine productia bateriilor, acestea urmand sa ajunga la o valoare de aproximativ 42 de milioane de euro.

Electrificarea reprezinta un subiect din ce in ce mai important pentru producatorii auto, cele mai mari nume din domeniu orientandu-si atentia in aceasta directie in ultimii ani.

Bineinteles, acelasi lucru este valabil si in cazul celor de la Ford, care si-au propus sa aiba nu mai putin de 14 modele electrice in gama europeana pana la sfarsitul acestui an. In aceste conditii, nu este de mirare sa vedem eforturile pe care le face producatorul american pentru a reusi sa isi indeplineasca acest obiectiv.

Pentru inceput, cei de la Ford isi concentreaza atentia catre lansarea celor doua modele noi S-Max Hybrid si Galaxy Hybrid, acestea urmand sa isi faca debutul la inceputul anului 2021. Conform anuntului facut de cei de la Ford, cele doua modele vor intra pe linia de productie din cadrul uzinei de la Valencia, acolo unde constructorul va extinde operatiunile cu doua linii de asamblare a bateriilor.

Conform informatiilor disponibile pana la acest moment, atat S-Max, cat si Galaxy vor fi echipate din punct de vedere tehnic cu acelasi sistem hibrid disponibil si pe Ford Kuga. Astfel, vom avea o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 2.5 litri, alaturi de care se va regasi o unitate electrica. In total, sistemul va putea dezvolta 200 de cai putere si un cuplu maxim de 210 Nm. Mai multe informatii despre cele doua modele vor aparea, cu siguranta, in perioada urmatoare!

La sfarsitul anului ce tocmai s-a incheiat, pe piata a aparut informatia conform careia Ford analiza posibilitatea de a lansa un SUV electric mai mic decat Mustang Mach-E, model care sa utilizeze platforma MEB a celor de la Volkswagen. In functie de succesul pe care il va avea Mach-E, cei de la Ford au anuntat ca vor lua in calcul si lansarea altor modele electrice sub brand-ul Mustang.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Ford

Newsletter