Ford Ranger si VW Amarok vor imparti aceeasi platforma de constructie! Iata de cand!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 27 August 2018

Volkswagen si Ford ar putea sa aiba ceva in comun de acum incolo. Pana sa va spun despre ce este vorba, haideti sa ne aducem aminte ca VW a fost subiectul multor discutii contradictorii in ultimii ani si ca scandalul Dieselgate nu a fost atat de usor precum si-ar fi imaginat compania la inceput.

Se pare ca scandalul Dieselgate pornit de VW a facut ca toti constrctorii de automobile sa scoata, pe rand, motorul diesel din gama de oferte. Si decizia a fost cam grea la inceput pentru ca existau foarte multi clienti care isi doreau o masina cu motor diesel.

Nici Ford nu a scapat de acest stigmat, ca orice alt brand, si a trebuit sa gandeasca alternative. Chiar daca mai exista cate un motor diesel pe ici pe colo, numarul acestora nu mai este atat de mare si brandurile auto trebuie sa se supuna noilor legi.

Revenind la punctul comun pe care or sa-l aiba cele doua branduri foarte cunoscute de acum incolo, se pare ca acesta este o platforma.

Mai exact, modelul Ford Ranger si modelul VW Amarok ar putea imparti aceeasi platforma de constructie. Se pare ca decizia de colaborare in aceasta directie s-ar fi luat dupa ce s-a ajuns la concluzia ca aceasta miscare ar putea sa reduca costurile de dezvoltare.

Actualele modele isi vor pastra patformele de constructie pana in anul 2020, asa ca inca cel putin doi ani de acum incolo, Ford Ranger si VW Amarok vor fi construite pe platforme diferite, insa incepand cu anul 2020 cele doua modele s-ar putea bucura impreuna de o platforma care aduce noi tehnologii, performanta mai buna, dar si un nivel ridicat al sistemelor de siguranta.

Chiar daca nu exista prea multe detalii despre acest asa zis parteneriat, Ford si VW sunt bucuroase sa beneficieze impreuna de o platforma imbunatatita. Costurile de productie scad, iar clientii pot primi automobile care sunt mult mai avansate si in trend cu tehnologia anilor de peste 2020.

Eu zic ca aceasta colaborare este de bun augur si pentru clienti. Poate ca preturile nu vor fi scazute cu foarte mult si nu ne vom confrunta cu chilipiruri, insa trebuie sa recunoastem ca si daca va exista o cea mai mica scadere de pret, ne vom bucura de aceasta impreuna cu performante mai avansate si cu tehnologii de calitate superioara pentru ambele modele ale constructorilor.

Ford Ranger si VW Amarok vor deveni dupa anul 2020 frati de platforma!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Va mai aduceti aminte de modelul BMW X5 albastru pe care vi-l prezentam in noiembrie 2018? Ei bine, era vorba despre un X5 M50i, masina care a inlocuit pe piata...
de - 24 Mai 2019
Dupa o campanie lunga de pregatire a pietei, Skoda ne ofera, in sfarsit, noua Superb Facelift, masina care are ca public tinta pe cei care sunt in cautarea unui Passat...
de - 24 Mai 2019
Despre masinile autonome se vorbeste din ce in ce mai des in ultimii doi sau poate chiar mai multi ani, semn ca aceste tehnologii sunt destul de aproape de a...
de - 24 Mai 2019
Incepand cu data de 22 mai, la conducerea Daimler a ajuns Ola Kallenius, suedezul preluand fotoliul de CEO al grupului de la Dieter Zetsche, un nume care nu mai are...
de - 24 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

32800.00 EUR - 23 Mai 2019
27500.00 EUR - 23 Mai 2019
14280.00 EUR - 23 Mai 2019
17490.00 EUR - 23 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare