Ford nu mai vrea SUV-uri mari

Ford Motor Co care a impulsionat vanzarile SUV in SUA in anii '90, livreaza modele mai mici, la nivel mondial, pariind pe cresterea tot mai mare a interesului pentru aceste modele.

EcoSport, modelul subcompact, va ajunge in mai peste 60 de tari pana in 2017, fata de 10 in acest moment, a declarat Erich Merkle, un analist de vanzari al companiei.Modelul Edge se va raspindi in 40 de tari, fata de 16 anul trecut, iar Escape, care se vinde sub numele de Kuga in afara Americii de Nord, va incepe sa fie vandut in China anul acesta, a mai spus el.

Directorul companiei, Alan Mulally, a insistat ca Ford sa isi imbogateasca oferta de SUV - uri cu modele mai mici si a pus la dieta modele monstruoase precum Explorer, ca sa atraga clienti in cautare atat de spatiu, cat si de economie de combustibil.

Modelele micosarate au mari avantaje pentru ca americanii sunt nevoiti sa faca taieri pe toate planurile, iar averile cresc in tari ca si China si India. “Oamenii din toata lumea se indragostesc de modelele cu dimensiuni reduse, din mai multe motive”, a declarat miercuri Jim Farley, seful de marketing de la Ford, la conferinta de presa tinuta la sediul companiei. “Un motiv ar fi imaginea, dar nu numai - sa te afli deasupra celorlalti din trafic, dar sa si poti utiliza masina atat pentru transportul tau, cat si al bunurilor.Dar adevarata reusita a fost economia de combustibil”.

Vanzarile globale ale SUV-urilor, care au crescut cu 35 la suta din 2005, vor continua sa depaseasca cererile industriei pana in 2017 si sa impulsioneze vanzarile totale ale marcii Ford cu aproape 20 al suta, conform firmei de cercetari de piata IHS Automotive.

Castigand o mare parte din aceasta piata, Ford va reusi financiar si in afara Americii de Nord, unde se bucura de mare succes. Anul trecut, Ford a avut un profit de 8.34 de miliarde de dolari, inaintea aplicarii impozitelor, si de 2.44 miliarde in primele trei luni ale lui 2013. Ambele rezultate reprezinta recorduri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter